ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυθαίρετα 25.000 στρεμμάτων

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Προσπαθώντας να εξγηγήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το πρόβλημα των αυθαίρετων κτισμάτων στη χώρα, οι ετέροι μας, έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Οταν δε παρουσιάστηκαν τα διάφορα νονμοσχέδια περί νομιμοποίησης, οι διερμηνείς έχασαν τα λόγια τους και οι ξένοι τα μυαλά τους.

H έννοια των αυθαίρετων κτισμάτων αποτελεί μια ακόμα ελληνική αποκλειστικότητα, ενώ η ιδέα της νομιμοποίησής τους παγκόσμια πρωτοτυπία. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει, καθώς χιλιάδες ακίνητα χτίστηκαν παρνόμως, ηλεκτροδοτήθηκαν και υδροδοτήθηκαν με την ανοχή των αρχών και τώρα πρέπει τόσο οι αρχές όσο και οι ιδιοκτήτες να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους. 

eikona

 

Το εντυπωσιακότερο όλων βέβαια, είναι ότι υπάρχει καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων, τα οποία κατά τα στοιχεία, είναι πολλά και είναι παντού.

Η επιφάνειά τους καλύπτει συνολική έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές, όπως η Ραφήνα, όπου οι παράνομοι οικισμοί καταλαμβάνουν έκταση 5.890 στρεμμάτων όταν στο Σχέδιο Πόλης ενταγμένα είναι μόλις 3.000 στρέμματα. Παρόμοια η κατάστση και Άνοιξη. Η έκταση των αυθαίρετων οικισμών ανέρχεται στα 1.527 στρέμματα, όμως στο σχέδιο είναι μόλις 75. Ο Κάλαμος, με τη σειρά του μετρά 1.200 στρέμματα, ενώ το Σχέδιο Πόλης προβλέπει μόνο 647 στρέμματα.

aftaireto dASos

23 περιοχές στην Αττική “γεννούν” εδώ και χρόνια αυθαίρετα

Συνολικά 145 πλήρως οργανωμένοι οικισμοί με δίκτυα, δρόμους, σχολεία έχουν ξεφυτρώσει σε 23 περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Περισσότερα από 10.000 σπίτια χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Πού συναντά κανείς τα περισσότερα αυθαίρετα

Στους πρωταθλητές της αυθαίρετης δόμησης είναι η Ραφήνα, σε 13 παράνομους οικισμούς της οποίας έχουν ανεγερθεί 2.408 αυθαίρετα. Ακολουθεί η Νέα Μάκρη με 1.513 αυθαίρετα σε 12 οικισμούς, τα Μέγαρα με 1.005 οικήματα σε 23 οικισμούς, η Άνοιξη με 935 αυθαίρετα σε 4 οικισμούς, ο Κάλαμος με 625 αυθαίρετα σε 14 οικισμούς. Οι “καλές” περιοχές όμως δεν πάνε πίσω στην παρνομία. Σε 7 οικισμούς της Πεντέλης εντοπίζονται 496 αυθαίρετα, σε 5 οικισμούς της Κηφισιάς έχουν ανεγερθεί 82 αυθαίρετα, ενώ σε έναν μόνοι οικισμό της Δροσιάς μετρά κανείς 110 παράνομα κτίσματα.

Αδυνατεί η Πολιτεία να διαχειριστεί το πρόβλημα

Μέχρι σήμερα, δασικοί χάρτες έχουν αναρτηθεί στην Αττική σε Κηφισιά, Πεντέλη, Δροσιά Μαραθώνα και Φυλή. Οι ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων έχουν λήξει, και η επεξεργασία τους έχει κολλήσει στη σύσταση των αρμόδιων επιτροπών εξέτασης των αντιρρήσεων.

Πρόσβαση στην Πεντέλη

Αγνωστό παραμένει τι θα γίνει με τις περιοχές Αχαρνές, Βίλια, Δροσιά, Εκάλη, Κάλαμο, Κηφισιά, Μαλακάσα, Μαραθώνα, Μέγαρα, Νέα Ερυθραία, Νέα Μάκρη, Νέα Πεντέλη, Νέα Παλάτια, Οινόη, Παλλήνη, Πεντέλη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη, Σκάλα Ωρωπού και Σταμάτα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.