ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτή η χώρα είναι ο Παράδεισος των Γυναικών

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχει μια χώρα, όπου ο πολιτισμός είναι υπόθεση καθημερινής ρουτίνας και οι γυναίκες χαίρονται να ζουν και να κυκλοφορούν χωρίς ιδιαίτερες έγνοιες ανάμεσα στο πλήθος. 

Σε αυτήν την χώρα, οι γυναίκες πληρώνουν μεγάλους φόρους, υπομένουν τους μεγάλους χειμώνες και βλέπουν τον ήλιο να δύει πριν τις 4 το απόγευμα. Κι όμως αυτή η χώρα ψηφίστηκε ως η καλύτερη για να ζήσει μια γυναίκα, στην έρευνα του ιστοτόπου US News & World Report. 

Πρόκειται για τη Δανία. Οι περίπου 7 χιλιάδες γυναίκες που πήραν μέρος στην ψηφοφορία και την επέλεξαν, έκριναν ότι αυτή η χώρα είναι από τις πλέον ιδανικές για την διαβίωση καθώς παρά τα αρνητικά της που προαναφέρθηκαν διαθέτει ένα γενναιόδωρο και άριστα οργανωμένο κράτος πρόνοιας και εκπαίδευσης και ένα σύστημα γονικών αδειών από τα καλύτερα στην Ευρώπη. 

Στην ίδια ψηφοφορία η Δανία επίσης κατατάχθηκε 2η ανάμεσα σε 179 χώρες στο ερώτημα ποια «είναι η καλύτερη χώρα για την ανατροφή των παιδιών».

Δεύτερη στις προτιμήσεις των γυναικών είναι η Σουηδία, λόγω της στάσης της κοινωνίας και του κράτους απέναντι στην ισότητα των ευκαιριών και ακολουθεί ο Καναδάς με σοβαρή νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία, η Βρετανία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 21η θέση, ενώ ως ουραγοί στην λίστα εμφανίζονται η Αλγερία και το Πακιστάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman