ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πεζοπορία και χαλάρωση στα Ζαγοροχώρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. 

Στο χωριό Βίκος μπορείτε να θαυμάσετε τις λευκές βουνοκορφές, ανεξαρτήτου εποχής, οι οποίες ξεχωρίζουν, καθώς και τα μονοπάτια με τα αγριολούλουδα.

Τα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη προσφέρουν την δυνατότητα για σπορ όπως ράφτινγκ, το οποίο θα σας κρατήσει σίγουρα σε εγρήγορση τα πρωινά.

Στην Ελλάδα, η οποία φημίζεται για τα μνημεία ιστορικής σημασίας, τα νησιά και τις παραλίες της, τείνουμε να ξεχνάμε τα πανέμορφα βουνά μας ως καλοκαιρινό προορισμό.

Οι τιμές είναι προσιτές και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις εκεί είναι διατεθειμένες να διευκολύνουν τους επισκέπτες.

Το εθνικό πάρκο της περιοχής έχει ομαλούς δρόμους αλλά και μονοπάτια για πεζοπορία.

Στα Ζαγοροχώρια εκτείνονται παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια, τα οποία αποτελούνται κυρίως από κατοικίες, μικρά ξενοδοχεία και ταβέρνες. Στο χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε τις πέτρινες γέφυρες τις οποίες έχτισαν Τούρκοι έμποροι τον 17 αιώνα. Οι επισκέπτες στο Ζαγοροχώρι πολύ συχνά ολοκληρώνουν της διακοπές με μια επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman