ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η αθλιότητα της παιδικής εργασίας σε εικόνες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Lewis Hine είναι ο φωτογράφος που στις αρχές του 20ου αιώνα κατέγραψε με το φακό του χιλιάδες παιδιά που εργάζονταν στο πλαίσιο των «προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων», συμπεριλαμβανομένων των παιδιών- εργαζομένων σε εργοστάσια και σε ανθρακωρυχεία.

Τα περισσότερα από αυτά πουλούσαν εφημερίδες. Ξεκινούσαν από τα 4 ή τα 5 τους έτη. Οι φωτογραφίες του Hine είναι τραβηγμένες ως επί το πλείστον υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της παιδικής εργασίας και χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρήματα για την αλλαγή στα πλαίσια της παιδικής εργασίας. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος δεν αναγκάστηκε να μπει κρυφά στα εργοστάσιο που δούλευαν τα παιδιά και να αποφύγει αφεντικά.

Κάθε εικόνα αναδεικνύει μια ιστορία και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν. Ο Hine, με τις φωτογραφίες του και τις σημειώσεις του για τα παιδιά εργάτες, έγινε το πρόσωπο του κινήματος κατά της παιδικής εργασίας και βοήθησε στο να ευαισθητοποιήσει μεγάλα κοινωνικά κομμάτια που με την σειρά τους πίεσαν για αλλαγές- τομές στα εργασιακά των παιδιών και στα δικαιώματά τους.

Σήμερα, κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, αν εξαιρέσουμε το σκηνικό, τα ρούχα, τα αυτοκίνητα που μοιάζουν από άλλες εποχές, οι συνθήκες για την παιδική εργασία, σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι ακόμα απάνθρωπες.

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

Image 12

Image 13

Image 14

Image 15

Image 17

Image 18

Image 19

Image 20

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman