ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ηγέτες και δικτάτορες στα παιδικά τους χρόνια

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πώς μπορεί να έμοιαζαν οι πολιτικοί και οι δικτάτορες που άφησαν το σημάδι τους στην παγκόσμια σκηνή στα παιδικά τους χρόνια.

Με τη βοήθεια του Business Insider, συλλέξαμε παλιές φωτογραφίες μεγάλων ηγετών, οι οποίοι παγκοσμίως έγραψαν ιστορία. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες από αυτές.

ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

mousolini

Ο Μπενίτο Μουσολίνι ήταν ήδη ο μεγαλύτερος ηγέτης των Ιταλών φασιστών, μετά τη σύλληψή του από την ελβετική αστυνομία το 1903.

ΑΟΥΝΓΚ ΣΑΝ ΣΟΥ ΚΙ

san suu ki

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι είναι σύμβουλος και επικεφαλής του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία στη Μιανμάρ. Η ίδια τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1991 και έκτοτε έχει επικριθεί από πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή απέτυχε, όπως ισχυρίζονται, να υποστηρίξει τις μειονοτικές ομάδες.

ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ

adolf hitler

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ηγέτης του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP) και δικτάτορας της ναζιστικής Γερμανίας.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β'

queen elizabeth

Η φωτογραφία απεικονίζει τη Βασίλισσα Ελισσάβετ Β’ με την αδερφή της Μάργκαρετ. Η ίδια ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου το Φεβρουάριο του 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

pope francis

Πίσω στο 1948-1949 ο Πάπας Φραγκίσκος, γνωστός τότε και ως Jorge Mario Bergoglio, ήταν φοιτητής.

ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ

clinton

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον σε ένα πόνι κοντά στο πατρικό του σπίτι στο Άρκανσας.

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

boris

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, τότε πρόεδρος της Oxford Union, συνομιλεί με την τότε υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, Μελίνα Μερκούρη, το 1986.

ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ

dilma

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, σε μια αχρονολόγητη φωτογραφία με την οικογένειά της. Σημειώνεται ότι η γερουσία της χώρας ανέστειλε την εξουσία και τα καθήκοντά της για έξι μήνες το Μάιο του 2016.

ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ

ougko

Στη φωτογραφία ο αντισυνταγματάρχης Ούγκο Τσάβες περπατά με άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας σε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 1992. Έπειτα από λίγα χρόνια εξελέγη πρόεδρος της χώρας.

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

neta

O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το 1986, όταν ήταν πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman