ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τελικά η Ιταλία... έχει κάτι από Ελλάδα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο και νιώθεις πως οι μέρες δεν περνούν… Ακόμα κι αν η άδεια σου αργεί και δεν βλέπεις την ώρα να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να ξεχυθείς στις πιο εξωτικές παραλίες… Κουράγιο! Κάνε τα σχέδια σου για αυτό αλλά και για τα επόμενα καλοκαίρια και μην ξεχνάς. Τα όνειρά σε κρατούν ζωντανό.

Σήμερα ταξιδεύουμε στην Ιταλία, από τη Σικελία ως το Πορτοφίνο στα βόρεια και ανακαλύπτουμε τα πιο γραφικά χωριά της δίπλα στο κύμα. Άλλα πολυφωτογραφημένα και άλλα γνωστά μόνο στους μυημένους, όλα όμως με σκηνικό βγαλμένο από καρτ-ποστάλ…

Πορτοφίνο

porto

Το μικροσκοπικό ψαροχώρι των μόλις 500 κατοίκων θεωρείται ένα από τα πιο hot σημεία της ιταλικής Ριβιέρα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Γένοβα και αποτελεί την πολυτελή απάντηση στα rustic χωριά της Ιταλίας: τα γοητευτικά δρομάκια είναι γεμάτα ακριβές μπουτίκ διεθνών οίκων, γκουρμέ εστιατόρια και μερικές από τις πιο περιζήτητες βεράντες σε όλη τη Μεσόγειο. Καθώς το πλοίο πλησιάζει στον κόλπο του Τικίλιο όπου βρίσκεται, νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε λιμανάκι της Καραϊβικής.

Manarola

manarola

Το πιο παλιό χωριό των Cinque Terre, κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια και τα βαθιά, καταπράσινα νερά. Η ηλιοθεραπεία και οι βουτιές από τα βράχια είναι σχεδόν υποχρεωτικό τελετουργικό σε αυτό το χωριό. Στο τοπίο πρωταγωνιστεί η εκκλησία του San Lorenzo χτισμένη το 1338. Τα σπίτια είναι ψηλά και πολύχρωμα ενώ οι βάρκες όταν δεν χρησιμοποιούνται, τοποθετούνται στα ανοίγματα του κεντρικού δρόμου ανάμεσα στα μικρομάγαζα. Οι ντόπιοι μιλούν την δική τους διάλεκτο και λατρεύουν το κρασί που παράγουν οι τοπικοί αμπελώνες, το Sciacchetrà.

Ποζιτάνο

pozi

Το πρώην ξεχασμένο ψαροχώρι τράβηξε την προσοχή των bon viveurs τη δεκαετία του '50 ύστερα από τη δημοσίευση ενός κειμένου του νομπελίστα συγγραφέα Τζο Στάινμπεκ στο περιοδικό  Harper's Bazaar: “είναι ένα ονειρικό μέρος που, όσο βρίσκεσαι εκεί, μοιάζει να μην είναι πραγματικό, αλλά γίνεται βασανιστικά πραγματικό όταν έχεις φύγει”, έλεγε. Χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρίζου βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο πράσινα βουνά, το Ποζιτάνο μοιάζει με πολύχρωμη χαλκομανία.

Ραβέλο

ravelo

Πανέμορφο χωριό, αγαπημένο όσων επιζητούν ησυχία αφού δεν κατακλύζεται από τουρίστες. Σκαρφαλωμένο σε λόφο στα 350 μέτρα υψόμετρο, το Ραβέλο έχει καλλιτεχνική αύρα αφού είναι γεμάτο με palazzi, επαύλεις, εκκλησίες, μικρά κάστρα και την περίφημη Villa Rufolo, που φιλοξένησε πολλά καλοκαίρια τον Βάγκνερ, ο οποίος τo 1880 εμπνεύστηκε εκεί την όπερα Πάρσιφαλ. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται συναυλίες μουσικής. Με πιο φημισμένο το μουσικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στο Βάγκνερ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με επίκεντρο τη Villa Rufolo. Το σκηνικό είναι εκπληκτικό ανάμεσα σε ολάνθιστους κήπους, αιωνόβια πεύκα και στο φόντο το ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα.

Praiano

pra

Το μικροσκοπικό ψαροχώρι βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του όρους Sant' Angelo. Εδώ θα δείτε την εκκλησία του 1123 αφιερωμένη στον Ευαγγελιστή Λουκά αλλά και όμορφους κολπίσκους με μικρές, ήσυχες παραλίες με πλαισιωμένες από σπίτια ψαράδων.

Σορέντο

sorento

Η υπέροχη πόλη στον κόλπο της Νάπολης φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα που έχουν εκθειάσει προσωπικότητες όπως ο Γκαίτε, ο Νίτσε και ο Βέρντι: ολόκληρο το Σορέντο βάφεται κατακόκκινο λίγο πριν ο ήλιος χαθεί στο τυρρηνικό πέλαγος, στις δυτικές ακτές της χώρας. Είναι γεμάτο με υπέροχες επαύλεις, κήπους και γραφικό ιστορικό κέντρο όπου δεσπόζει η Piazza Torquato Tasso, το διοικητήριο Sominova και ο καθεδρικός της πόλης, το Duomo. Από το Σορέντο μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για μία ημερήσια εκδρομή στο Κάπρι, που απέχει λιγότερο από 1 ώρα.

Cefalu

cefalu 2

Το πανέμορφο χωριό στις βόρειες ακτές της Σικελίας βρίσκεται στριμωγμένο ανάμεσα στα βουνά και την ακτή και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ιταλία. Τα καλοκαίρια σφύζει από ζωή και τα στενά του γεμίζουν από νέους που κάθονται στα εστιατόρια για εξαιρετική τοπική κουζίνα και κρασί στα πολλά μπαρ του.

Camogli

camo 5

Το μικρό ψαροχώρι κοντά στο διάσημο Πορτοφίνο, δεν είναι μόνο κουκλίστικο με πολύχρωμα σπιτάκια και γραφικά καλντερίμια, αλλά είναι και “ζωντανό”: το λιμανάκι του είναι γεμάτο εστιατόρια και μαγαζιά, δίπλα του υπάρχει καρουζέλ και πισίνα ενώ στη κοντινή πλατεία τα παιδιά παίζουν και οι μεγάλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους και χαζεύουν την περαντζάδα.

Polignano a Mare

mare

Το εντυπωσιακό σκηνικό του υψώνεται από ένα λόφο μπροστά στην Αδριατική, νότια του Μπάρι. Εκτός από υπέροχη θέα, το χωριό έχει να επιδείξει ασβεστωμένα καλντερίμια, γραφικές παμπάλαιες εκκλησίες και μια παραλία με τιρκουάζ νερά.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman