ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια διαφορετική μορφή έκφρασης στη Βραζιλία

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Pichação ή Pixação είναι μια μοναδική μορφή γκράφιτι με έδρα τη Βραζιλία. Η τέχνη γεννήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να σταθούν ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που επικρατούν στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην πραγματικότητα είναι μια οργισμένη μορφή έκφρασης και αποτελεί κομμάτι του αστικού χάους που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας. Με το κίνημα, οι νέοι της πόλης θέλουν να πουν δυνατά πως υπάρχουν και αξίζουν. Και η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα έχουν δει αποτελέσματα.

Το Pichação είναι μια επίθεση στην πόλη, μια προσπάθεια για τη «θετική υποβάθμισή» της. Οι κοινωνικές ανισότητες που καταγράφονται στη Βραζιλία δεν έχουν προηγούμενο, με το βασικότερο πρόβλημα να είναι η έλλειψη αξιοπρεπούς δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Ένα σύστημα που παράγει αναλφάβητους και ημιμαθείς νέους, χωρίς προοπτικές, σχέδια και όνειρα.

Η απουσία μόρφωσης και παιδείας οδηγεί πολλούς νέους στις μητροπόλεις της χώρας στην πορνεία και τα ναρκωτικά. Pichação στα πορτογαλικά σημαίνει πίσσα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου ανάμεσα στο 1940 και το 1950, με πολιτικές δηλώσεις οι οποίες ήταν ζωγραφισμένες στον δρόμο. Στα '70s κόντεψε να εκλείψει τελείως. Επανήλθε όμως τη δεκετία του '80, με συνθήματα όπως «ο δρόμος δεν σας χρειάζεται» και «ξεπουλημένοι», μια προσβλητική έκφραση που αφορά στον κόσμο της show business. 

  

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman