ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα "φτωχαδάκια" του facebook και οι "κροίσοι" του instagram!

Tweet
Share
Tweet
Share

Κυρίαρχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραμένει το facebook στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center που δημοσιεύεται στο New York Mag, με τους έφηβους να αποτελούν τους βασικούς θαυμαστές του. 

Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι όλοι οι έφηβοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο συνεχώς. Περίπου εννέα στους δέκα εφήβους είναι online καθημερινά. To 24% εμφανίζεται να είναι συνδεδεμένο συνεχώς και μόλις το 2% αναφέρει πως βρίσκεται στα social media μια φορά την εβδομάδα. Μεγάλο μέρος αυτής της χρήσης του διαδικτύου διευκολύνεται από τα smartphones, τα οποία έχουν πια τα 3/4 των εφήβων, συμπεριλαμβανομένων των 81% των μαύρων έφηβων, οι οποίοι είναι online πιο συχνά από ό,τι οι λευκοί και ισπανόφωνοι συνομήλικοί τους.

social media people

Με το που συνδεθούν, οι νέοι είναι πιο πιθανό να μπουν στο Facebook αλλά οι έφηβοι χρήστες κάνουν χρήση πολλών ακόμη σελίδων όπως το Instagram, το Twitter, το Snapchat, to Tumblr και το Vine. Σύμφωνα με την μελέτη το ποσοστό που προτιμά το Facebook είναι 40% και το υπόλοιπο 60% μοιράζει το χρόνο του στα άλλα δίκτυα.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια στιγμή το γεγονός πως η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του χρήστη. Ξεκάθαρα αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία που στηρίζει το Facebook έχει μεγάλη οικονομική διαφορά από τους έφηβους που προτιμούν το Instagram και προέρχεται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

 

Περίπου εννέα στους δέκα εφήβους είναι online καθημερινά

Οι διαφορές που σημειώνονται είναι αρκετά μεγάλες μια και στις οικογένειες με μέσο ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια το Facebook συγκεντρώνει το 51% των χρηστών ενώ το Instagram και το Snapchat το 19% και το 7% αντίστοιχα. Στις οικογένειες όμως με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 δολάρια, τα ποσοστά κυμαίνονται ως εξής: 31% Facebook - 25% Ιnstagram και 15% Snapchat. Aυτή η διαφοροποίηση γίνεται αισθητή σε όλες τις μετρήσεις που αφορούν τα παιδιά οικογενειών για τα ενδιάμεσα εισοδήματα και αυξάνει σταδιακά καθώς ανεβαίνει και η οικονομική κλίμακα όπως φαίνεται και από το παρακάτω διάγραμμα.

815265 09 teens phone use.nocrop.w529.h727.2x.png

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.