ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε ψηφιακή μορφή η Magna Carta

Tweet
Share
Tweet
Share

Tην κυκλοφορία ιστορικών χειρόγραφων σε ψηφιακή μορφή ανακοινώνει η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, δίνοντας ακόμα ένα κίνητρο στους φοιτητές να μελετήσουν περαιτέρω την αμερικανική ιστορία μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο. Η ψηφιοποίηση των εγγράφων γίνεται για πρώτη φορά, ενώ σημαντική ήταν η χρηματική συνεισφορά του ιδρύματος James Barr Ames για την πραγματοποίηση του στόχου.

Με αφορμή την 800η επέτειο από την έκδοση της Magna Carta (Μεγάλος Χάρτης Ελευθεριών), οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου πήραν την πρωτοβουλία, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να εξετάσουν το θρυλικό χάρτη, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς στην ιστορία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

HLS MS 12 428x600

Παράλληλα, σε ψηφιακή μορφή πλέον θα παρέχονται τα εντάλματα που χρησιμοποιήθηκαν για να κινήσουν τις νομικές διαδικασίες στα δικαστήρια την περίοδο από το 1275 έως και το 1476, ενώ διαθέσιμες είναι και πολλές πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του κάθε εγγράφου. Τα περισσότερα από τα αρχεία είναι λιτά, ενώ κάποια ξεχωρίζουν για τη μορφή τους.

HLS MS 172 519x600

Το ίδρυμα του νομικού, James Barr Ames, που καθιέρωσε τη διδασκαλία της νομικής επιστήμης ανά περίπτωση, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για τη συγκέντρωση περισσότερων ιστορικών στοιχείων που θα βοηθήσουν τους φοιτητές. Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου ανοίγουν το δρόμο για μια νέα μέθοδο διδασκαλίας, ενώ σχολιάζουν πως με τη νέα πρακτική οι σπουδαστές θα μπορούν να μαθαίνουν βασικές πληροφορίες για την ιστορία, χωρίς να χρειάζεται να συνωστίζονται στις βιβλιοθήκες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman