ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο δάσκαλος έφερε στην τάξη… τσόντα!

Tweet
Share
Tweet
Share

«Σήμερα είδαμε μια τσόντα στο σχολείο» θα μπορούσε να είναι η απάντηση ενός Δανού εφήβου, σε περίπτωση που «περάσει» αμφιλεγόμενη πρόταση ενός κορυφαίου σεξολόγου της Δανίας.

Στόχος του καθηγητή Christian Graugaard του Πανεπιστημίου Άαλμποργκ είναι να μετατρέψει τους εφήβους σε συνειδητοποιημένους, καταναλωτές με κρίση μέσω της επαφής με πορνογραφικό υλικό. Όπως υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή η εξοικείωση των εφήβων με το πορνό μέσα στις ίδιες τις τάξεις, θα τους καταστήσει σαφείς, σε πρώτη φάση, τις διαφορές μεταξύ του περιεχομένου των ταινιών και της πραγματικότητας των σεξουαλικών σχέσεων, στην αληθινή ζωή.

δασκάλα

«Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ιδιαίτερα βαρετό και αμιγώς τεχνικό» εξήγησε ο σεξολόγος που συμπλήρωσε ότι το να καλύπτεις ένα αγγούρι με ένα προφυλακτικό δεν προσφέρει καμία ιδιαίτερα γνώση στα σημερινά 15χρονα παιδιά.

 

«Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ιδιαίτερα βαρετό και αμιγώς τεχνικό»

«Θα πρέπει να συζητάμε με κριτική διάθεση συγκεκριμένο πορνογραφικό υλικό μέσα στις τάξεις στο πλαίσιο διδακτικής, διαλογικής στρατηγικής από κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο Graugaard. Η πλειονότητα των εφήβων έχει έρθει σε επαφή με πορνογραφικό υλικό από νεαρότερη ηλικία από αυτήν που διδάσκεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, σύμφωνα με έρευνες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Νόρντικ, το 99% των αγοριών και το 86% των κοριτσιών στη Σκανδιναβία έχουν ήδη δει ταινίες με αισθησιακό περιεχόμενο μέχρι να κλείσουν τα 16 τους χρόνια.

 

"Στόχος μας είναι να μην τρομάξουμε τους εφήβους, αλλά να τους ενθαρρύνουμε να εξερευνήσουν τις χαρές της σεξουαλικότητας με ασφάλεια και με τους δικούς τους όρους."

aids 626 355

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι υποχρεωτική στη Δανία από το 1970 και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μαθημάτων σε πολλά σχολεία, ωστόσο όχι ακόμα σε όλα. "Στόχος μας είναι να μην τρομάξουμε τους εφήβους, αλλά να τους ενθαρρύνουμε να εξερευνήσουν τις χαρές της σεξουαλικότητας με ασφάλεια και με τους δικούς τους όρους."

Πηγή: The Guardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman