ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κι εκείνοι έζησαν στο νερό...

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι θα σκεφτόσασταν για ένα σπίτι που βρίσκεται μόνιμα μέσα στο νερό; Θα το επιλέγατε για τη διαμονή σας ή θα σας φαινόταν παράτολμο; Το ρίσκο θέλησαν να πάρουν οι Catherine King και Wayne Adams, που κατασκεύασαν μόνοι τους το πλωτό σπίτι τους, δίνοντας του την ονομασία «Όρμος της ελευθερίας» (Freedom Cove). Το ζευγάρι πλέον μένει μόνιμα στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, και συγκεκριμένα στην ακτή Tοφίνο.

 

Image 1Ο 66χρονος Adams και η 59χρονη King ζουν έτσι τα τελευταία είκοσι χρόνια, ενώ πλέον προσφέρουν και ξεναγήσεις μέσα στη βάρκα τους, προκειμένου ο κόσμος να περιηγηθεί στα γαλάζια νερά της ακτής. H κατασκευή διαθέτει 12 πλατφόρμες, μια γκαλερί, 5 θερμοκήπια, ένα φάρο επισκεπτών και μια χορευτική πίστα. Όπως δηλώνει το ζευγάρι, η ποιότητα της ζωής μέσα στη φύση είναι τέτοια που καθιστά την πόλη ανυπόφορη.

Image 2

Ο Adams και η King αποφάσισαν πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που να επιπλέει στην ακτή, όταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κορμοί των δέντρων έπεφταν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Με κόπο και προσπάθεια τα κατάφεραν, ενώ έχουν προνοήσει και για τις βασικές τους ανάγκες, όπως λόγου χάρη ο ηλεκτρισμός, ο οποίος φτάνει στην οικία από 14 ηλιακά και φωτοβολταϊκά συστήματα που λαμβάνουν ενέργεια από τον ήλιο.

Image 3

 

Το ζευγάρι που κατάφερε να ζει αυτάρκες... μέσα στο νερό

Image 4

Όσον αφορά την ανάγκη του για τροφή, το ζευγάρι προμηθεύεται τα τρόφιμα που θέλει από τα πέντε θερμοκήπια που υπάρχουν στο σπίτι, τα οποία μάλιστα βρίσκονται υπό την πλήρη φροντίδα της Catherine King. Το νερό φτάνει στην οικογένεια από τη βροχή το χειμώνα και από τον καταρράκτη το καλοκαίρι. Τα πάντα συνδέονται μέσα από ένα υπόγειο ξύλινο μονοπάτι και με αυτό τον τρόπο καθίστανται λειτουργικές και οι 12 πλατφόρμες του σπιτιού.

Image 5

Η κυρία του σπιτιού στο παρελθόν καταπιανόταν με πολλά, καθώς εργαζόταν ως επαγγελματίας χορεύτρια, ζωγράφος αλλά και συγγραφέας ενώ ο Adams ήταν χαράκτης. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι επισκέπτες που πηγαίνουν στο σπίτι είναι πολλοί, καθώς θέλουν να βιώσουν από κοντά την ανεπανάληπτη εμπειρία. Από χρηματικής άποψης, είναι απόλυτα καλυμμένοι, αφού τα χειροποίητα γλυπτά που κατασκευάζουν πωλούνται σε τοπικά μαγαζιά κατά μήκος του Τοφίνο. «Οι πόλεις και τα προάστια δεν προσφέρουν πολλά στους ανθρώπους. Δεν τους επιτρέπουν να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση και όσων εκείνη προσφέρει. Όταν πλησιάσεις και μπορείς να ταυτιστείς με το ρυθμό της τότε κατανοείς τι μπορεί να σου χαρίσει», εξηγούν και οι δύο, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει και τα παιδιά τους με παρόμοιες αρχές.

Image 6

Image 7

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman