ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Και τα βίτσια έχουν το... χάρτη τους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πολλοί το παρακολουθούν λίγοι το συζητούν και ακόμα λιγότεροι το παραδέχονται. Επηρεάζει την κουλτούρα μας στον μέγιστο βαθμό, αλλά γνωρίζουμε λίγα για αυτό. Γιατί παραμένει θέμα ταμπού κι ας πρόκειται για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων. Ο λόγος για το πορνό, το οποίο παραδοσιακά έβρισκε το δρόμο προς τα χέρια «χρηστών» όλων των ηλικιών, διαμορφώνοντας τη σεξουαλική τάση και μόδα της εκάστοτε εποχής. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για τα δεδομένα του πορνό, τη στιγμή που κανείς δεν μιλά για αυτό;

Βρήκαμε μία από τις παλαιότερες και ιδιαίτερα καλά οργανωμένες ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού (Clips4Sale.com) από όπου συγκεντρώσαμε στατιστικά στοιχεία. Και μας βοήθησε να εξάγουμε ορισμένα συμπεράσματα για μια συνήθεια που μετρά πολλά χρόνια ζωής, αλλά λίγοι μιλούν για αυτήν.

map

Το 2005 μπορούσε κανείς να βρει περισσότερες από 100 κατηγορίες, το 2010 ο αριθμός ξεπέρασε τις 500. Τον Μάρτιο του 2015 οι κατηγορίες πλησίασαν τις 900 με αυξητική τάση.

number of fetish

κατηγορίες φετιχισμού

Συνολικά υπάρχουν σήμερα, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, 946 κατηγορίες που ικανοποιούν ισάριθμες σεξουαλικές προτιμήσεις, ενώ κάθε μήνα «ανεβαίνουν» 80.000 βίντεο. Υπολογίζεται ότι του χρόνου τέτοια μέρα ο αριθμός των βίντεο που θα έχουν ανέβει στο site θα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.

clipspermonth

βίντεο/μήνα

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την μέση τιμή ανά βίντεο. Η διακύμανση της τιμής ήταν έντονη τα πρώτα χρόνια (της καταγραφής), ενώ στην πορεία παρουσιάζει σταθερότητα. Το 2005 η μέση τιμή ξεπερνά ελαφρά τα 8 δολάρια/βίντεο, ενώ το 2015 βρίσκεται στα 9,70 δολάρια.

pricing

μέση τιμή

Δεν είναι μόνο η τιμή που αυξάνει στο πορνό, αλλά και τα μήκη… Την τελευταία δεκαετία τα βίντεο έχουν επιμηκυνθεί από 8 λεπτά σε 9,5 λεπτά με την τιμή να έχει ενισχυθεί κατά 1,15 – 1,25 δολάρια/λεπτό.

cost per minute

μέσο κόστος ανά λεπτό

Με δεδομένο ότι η τιμή του πορνό ακολουθεί τον πληθωρισμό, σήμερα κανείς παίρνει περισσότερο υλικό για κάθε δολάριο. Το ίδιο ισχύει και για τα megapixel. Το μέσο μέγεθος (του βίντεο, μην μπερδεύεστε) έχει αυξηθεί μέσα σε μια δεκαετία από 60 megabytes στα 250 σήμερα.

filmsize

μέσο μέγεθος... βίντεο

Την ίδια στιγμή η διάδοση του ερασιτεχνικού πορνό, έχει κρατήσει χαμηλά τις τιμές.

Το κόστος αποτελεί κι αυτό ένα φετίχ από μόνο του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις τρεις πιο ακριβές κατηγορίες βρίσκει κανείς την «κλοπή», το «φετίχ χρημάτων» και την «οικονομική κυριαρχία». Την ίδια στιγμή τα βίντεο με ανδρικό ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο έχουν πέσει δραματικά.

Το μοναδικό ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξάγει είναι ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένας ωκεανός πληροφοριών για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Θα μπορούσε να αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση ενός κυρίαρχου στοιχείου της ανθρωπότητας.

Πηγή: guardian

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.