ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόσα μας χρωστάνε οι Γερμανοί;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πλήρως τεκμηριωμένα και αναλυτικά στοιχεία για τις ελληνικές διεκδικήσεις σε ότι αφορά το γερμανικό κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις κατέθεσε τη Μ. Δευτέρα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο Δημήτρης Μάρδας στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους ανέφερε ότι το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 278,7 δις ευρώ εκ των οποίων τα 10, 3 δις ευρώ σχετίζονται με τον γερμανικό κατοχικό δάνειο ενώ, τα υπόλοιπα αφορούν σε αποζημιώσεις ιδιωτών και καταστροφής υποδομών. Ο ίδιος υπενθυμίζοντας τη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946, είπε ότι ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δις δολάρια την εποχή εκείνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις.

«Έχουν συγκεντρωθεί όλοι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό ώστε δοθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα, που θα το ζητήσει» είπε ακριβώς ο κ. Μάρδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα