ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα σπίτι για εσάς τους δύο και το σκυλί σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Τη σύγχρονη αυτή κατοικία σχεδίασε η εταιρεία Bryant Alsop Architects αποκλειστικά για ένα ζευγάρι συνταξιούχων και το σκυλί τους. Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν ένα ιδιωτικό καταφύγιο, μέσα στο οποίο θα μπορούσαν να ψυχαγωγηθούν όλοι οι επισκέπτες, ακόμη και τα τετράποδα.

Image 1

To μεγαλύτερο επίτευγμα για το σχεδιασμό αυτό ήταν η αρμονική ένωση του χώρου με το εξωτερικό, δενδρώδες περιβάλλον του. Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα σπίτι που θα παρείχε μια αίσθηση χαλάρωσης, ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. 

Image 2

Στο σπίτι βλέπει κανείς τις χαρακτηριστικές ξύλινες, εσωτερικές σκάλες που οδηγούν στα ανώτερα επίπεδα του σπιτιού. Το σαλόνι επεκτείνεται ως μπαλκόνι με θέα στη γύρω περιοχή, καθιστώντας το ένα μεγάλο χώρο με εσωτερικά και υπαίθρια μέρη για διασκέδαση. 

Image 3

Στην τραπεζαρία, ο μαύρος πολυέλαιος ταιριάζει με τις μαύρες καρέκλες, ενώ στην κουζίνα ο λευκός φωτεινός πάγκος δημιουργεί μια ισχυρή αντίθεση με τα σκούρα ξύλινα ντουλάπια. Στην κρεβατοκάμαρα ένα ανοιχτόχρωμο χαλί δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα, με minimal λευκά φωτιστικά να έχουν εγκατασταθεί ως λάμπες κομοδίνου. Τέλος, το μπάνιο από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι ντυμένο με πλακάκια και διαθέτει ένα γωνιακό παράθυρο που επιτρέπει σε άπλετο φως να εισέλθει στο χώρο.

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 9

Image 10

Image 11

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman