ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η εντυπωσιακή φωτογραφία που αναδεικνύει τους νόμους της φύσης

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Mark Cowan –ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος- ταξίδεψε στον Αμαζόνιο ενώ μελέτησε την ποικιλομορφία αμφίβιων και ερπετών με τη Διεύθυνση Ερπετολογικού του Πανεπιστημίου του Michigan. Εκεί απαθανάτισε μια εντυπωσιακή στιγμή που θα αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω μελέτη στο μέλλον. Η εκπληκτική φωτογραφία παρουσιάζει έναν κροκόδειλο να στέκεται χαλαρός, ενώ πολλές πεταλούδες να κάθονται πάνω του σχηματίζοντας στο κεφάλι του ένα χρωματιστό στεφάνι.

Σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, τα φτερωτά πλάσματα χρειάζονται αλάτι για να επιβιώσουν και το νερό που συλλέγει στο δέρμα του ο κροκόδειλος αποτελεί βασικό πάροχο αυτών των ορυκτών. Δεν είναι εξάλλου τα μόνα πλάσματα που βασίζονται σε παρόμοιες ενέργειες ώστε να λάβουν τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες. Ενώ ο κροκόδειλος δεν ωφελείται διατροφικά από τη σχέση, η ντροπαλή έκφραση του δείχνει ότι οι πεταλούδες αν μη τι άλλο δεν τον ενοχλούν.

Η φωτογραφία έλαβε ειδική τιμητική διάκριση στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Royal Society Publishing, στο τμήμα Οικολογία και Περιβαλλοντική Επιστήμη του 2016 λόγω της μοναδικής οργάνωσης των πεταλούδων. Κοιτάξτε προσεκτικά, θα δείτε ότι και τα τρία είδη πεταλούδων είναι εκεί και κάθε είδος προσκολλάται στο δικό του είδος.

cowancaiman2 1

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman