ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανέπτυξαν αλγόριθμο που προβλέπει πότε θα αφανιστεί η ανθρωπότητα

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν είσαστε κι εσείς μεταξύ αυτών που έχουν πειστεί ότι ο άνθρωπος έχει βαλθεί να καταστρέψει τον πλανήτη, μπορείτε να το τεκμηριώστε στις παρέες σας και επιστημονικά.

Σύγχρονοι «Nοστράδαμοι» ανέπτυξαν ένα μαθηματικό τύπο στην προσπάθεια τους να προβλέψουν πότε ακριβώς θα συμβεί το τέλος του κόσμο. Κατέληξαν δε, στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανθρωπότητα μετά από 200 χιλιάδες χρόνια πάνω στην Γη, θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της ολικής καταστροφής εκεί γύρω στο 2290!

Το καναδικό ερευνητικό ινστιτούτο, BCA, το οποίο επικεντρώνεται στην Παγκόσμια Στρατηγική Επενδύσεων, βασίζει τον ισχυρισμό του στην εκτίμηση ότι η ανθρωπότητα είναι ικανή να καταστρέψει μόνη τον εαυτό της, αφού, μεταξύ άλλων, απειλείται από πανδημίες, την τεχνητή νοημοσύνη και την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με την Daily Express.

Ο Peter Berezin, μέλος του οργανισμού BCA και που ο ίδιος ο εργάζεται για να παρέχει στους πελάτες του προβλέψεις για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, προειδοποίησε ότι υπάρχει 50 τοις εκατό πιθανότητα η ανθρωπότητα να εξαφανιστεί μέχρι το έτος 2290.

Με βάση αυτές τις προβλέψεις, η ανθρωπότητα έχει πιθανότητες να αφανιστεί από 50% έως 95% πριν από το έτος 3000.

Ο ερευνητής υποστήριξε επίσης ότι η γενετική τεχνολογία είναι αυτή που θα προκαλέσει τον αφανισμό της ανθρωπότητας με ταχύτερο ρυθμό.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα σύντομα θα είναι σε θέση να αυξήσει το επίπεδο νοημοσύνης της, μέσω της γονιδιακής έρευνας η οποία θα οδηγήσει και σε τεχνολογική πρόοδο.

Ωστόσο προειδοποιεί, αυτό θα δώσει και μεγαλύτερο περιθώριο στην ανάπτυξη πιο επικίνδυνων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαισιόδοξη πρόβλεψη του Berezin, έρχεται να προστεθεί στις επιστημονικές υποθέσεις κορυφαίου Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking,  ο οποίος είχε καταλήξει ότι η ανθρώπινη φυλή θα πρέπει να αναζητήσει τη σωτηρία της στα αστέρια, έστω κι αν ο ίδιος έδωσε στην ανθρωπότητα περισσότερο χρόνο επιβίωσης, 1.000 έως 10.000 χρόνια από ότι, οι προειδοποιήσεις του BCA.

Συμφωνεί και αυτός πάντως, ότι η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου.

Ο ίδιος έχει πει: «Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη, σε μια συγκεκριμένη περίοδο να είναι μικρή, υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μια καταστροφή στη Γη δεν θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman