ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έξη δευτερόλεπτα κρίνουν ένα βιογραφικό

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν νομίζετε ότι για ένα καλό βιογραφικό αρκούν οι φοβερές σας σπουδές και η τεράστια εμπειρία σας, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε γρήγορα γνώμη. Οι εργοδότες βλέπουν τόσα πολλά, που το μάτι τους ψάχνει για άλλα πράγματα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ο μέσος εργοδότης ή υπεύθυνος για το τμήμα "ανθρώπινου δυναμικού", κατά μέσο όρο κοιτάζει ένα βιογραφικό περίπου 6 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποφασίσει αν τον ενδιαφέρει ή όχι. Και είναι πολύ λίγα αυτά που περνούν στο επόμενο στάδιο, στη λίστα, δηλαδή, των "προς περαιτέρω μελέτη".

Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα γίνεται τόσο γρήγορα και κανέναν σχεδόν ρόλο δεν παίζουν οι ικανότητές σας, η προϋπηρεσία σας, οι σπουδές σας ή οι δεκατρείς ξένες γλώσσες που μιλάτε.

Τι κοιτάζουν συνήθως;

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει ένας εργοδότης είναι το όνομά σας. Μετά, συνήθως θα διαβάσει τις δύο τελευταίες δουλειές που κάνατε (τι θέση είχατε και σε ποιες εταιρείες), το πότε δουλέψατε εκεί και μετά την εκπαίδευσή σας.

Εννοείται πως όσο πιο καθαρό και σαφές είναι το βιογραφικό σας στις περιοχές που προαναφέραμε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να “περάσει” το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Ένα βιογραφικό που δεν αναγράφει σαφώς "Προϋπηρεσία" ή "Εκπαίδευση", ή που χρησιμοποιεί το ίδιο μέγεθος και βάρος γραμματοσειράς για όλες τις πληροφορίες που περιέχει, είναι καταδικασμένο.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman