ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα παιδιά μαθαίνουν για τη σεξουαλική... συγκατάθεση

Tweet
Share
Tweet
Share

Αποκλειστικά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πραγματοποιεί στους μαθητές της Αγγλίας το πρόγραμμα του BBC, Victoria Derbyshire.

«Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν από μικροί τι σημαίνει συγκατάθεση στο σεξ, σε μια εποχή που τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και βιασμού ολοένα και αυξάνονται», επισημαίνει ο διευθυντής του Heston Community School στο Hounslow, Phil Ward.

 

 

Περισσότερες από 7.000 σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον παιδιών ηλικίας 13 ετών

Στο δυτικό Λονδίνο οι 14χρονοι μαθητές ήδη διδάσκονται για τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας θα αρχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα. Ιδανική ηλικία για να συμβεί αυτό είναι τα 11 χρόνια, καθώς τότε τα παιδιά είναι μεν μικρά, αλλά βρίσκονται ένα στάδιο πριν την εφηβεία και πρέπει να μάθουν.

 82192288 de27 1

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν πως η ενεργή σεξουαλική ζωή πριν την ηλικία των 16 υποκρύπτει πολλούς κινδύνους τόσο για την υγεία όσο και την ψυχολογία των παιδιών.

Η επίσημη στατιστική αρχή της Αγγλίας κάνει λόγο για περισσότερες από 7.000 σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον παιδιών ηλικίας 13 ετών αλλά και μικρότερων, όπως και πάνω από 4.000 βιασμούς σε άτομα ηλικίας κάτω των 16, κι όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

 82189703 de27 1

Η καθηγήτρια Natalie D'Lima τονίζει πως είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της συγκατάθεσης και του εξαναγκασμού στο σεξ, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπτύσσουν υγιείς σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές χωρίζονται σε ζευγάρια. Ξεκινώντας από απόσταση τριών μέτρων, τα παιδιά έρχονται με σταθερά βήματα το ένα κοντά στο άλλο, ενώ σταματούν όταν το «έτερον ήμισυ» τους πει ότι αισθάνεται άβολα. Με τον τρόπο αυτό, κατανόησαν τη σημασία του προσωπικού χώρου και των ορίων, ενώ λιγότερο σαφές ήταν γι’ αυτούς το ποιος είχε την ευθύνη για τη σεξουαλική συναίνεση.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman