ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι μπορεί να συμβεί στο πέος σας όσο μεγαλώνετε

Tweet
Share
Tweet
Share

Ασφαλώς και μπορείς να είσαι υγιής και σεξουαλικά ενεργός μεγαλώνοντας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα δεις και κάποιες αλλαγές στον καλύτερό σου φίλο.

Θα μιλήσουμε λοιπόν για αλλαγές που θα συμβούν κατά πάσα πιθανότητα στο πέος σου καθώς τα χρόνια περνούν. Ο Brian Steixner, καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανδρικής Υγείας του Jersey Urology Group, είναι ο κατάλληλος για να σου πει μερικά πραγματάκια.

Κάτι θα... μαραθεί

Σύμφωνα με τον Steixner μια από τις πιο συνηθισμένες επιπτώσεις είναι η πτώση. Όπως τα λουλούδια που μαραίνονται, έτσι και το πέος σου θα πάρει την κάτω βόλτα, ειδικά μετά τα 70. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς η απώλεια μυϊκής μάζας επηρεάζει και αυτό τον τομέα.

Μόνιμη συρρίκνωση

Σου έχει συμβεί. Βγαίνοντας από τη θάλασσα το καλοκαίρι το πουλί σου έχει συρρικνωθεί. Παροδικά βεβαίως καθώς επανέρχεται μετά από λίγο. Όσο μεγαλώνεις όμως συμβαίνει μια επίμονη, προοδευτική απώλεια μεγέθους. Κι αυτό γιατί τα φυσιολογικά κύτταρα αντικαθίστανται από μη ελαστικές ίνες. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν είσαι λάτρης της μπύρας: Η κοιλιά σου μεγαλώνει και το «μαξιλάρι λίπους» σπρώχνει όλο και πιο μέσα το πέος σου.

Οι καμπύλες δεν είναι πάντοτε καλές

Όσο περνούν τα χρόνια το «πουλί» σου θα αρχίσει να μοιάζει όλο και περισσότερο σε... μπανάνα, κι αυτό γιατί αποκτά μια κάμψη είτε προς την αριστερή είτε προς τη δεξιά πλευρά. Αυτό είναι το λεγόμενο «σύνδρομο Peyronie», στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν και οι ουλές που δημιουργούνται.

Δεν κάνει πλέον «κου-κου»

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άντρες σε όλο τον πλανήτη και ο Brian Steixner το παρομοιάζει ως ένα «έμφραγμα του πέους». Ωστόσο εδώ υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο: Φάε καλά, υγιεινά και γυμνάσου.

Το «big C»

Δηλαδή ο καρκίνος. Όσο αυξάνεται η ηλικία σου τόσο μεγαλώνουν και οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη και των όρχεων. Ένας ακόμη κίνδυνος είναι αυτός του καρκίνου του δέρματος στο πέος, ειδικά αν είσαι τύπος που το εκθέτεις στον ήλιο. Οπότε έχε το νου σου.

πηγή: iFitnessbook.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman