ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε έρευνα που διεξήχθη στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Βρεατανίας για το 2017, το Hull, το χρώμα Marrs - κάτι ανάμεσα σε μπλε και πράσινο - αναδείχθηκε το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο.

Την ονομασία του, την πήρε από την εικαστικό Annie Marrs, η οποία εργάζεται για την UNESCO.

Tο αποτέλεσμα προέκυψε έπειτα από 6 μήνες παγκόσμιας έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι από 100 χώρες. Το κοινό κλήθηκε να διαλέξει διαδικτυακά το αγαπημένο του χρώμα, επιλέγοντας ανάμεσα σε σε εκατοντάδες αποχρώσεις ην ιδανική και πιο θελκτική. Ψήφισαν 30.000 ανθρώπων που συμμετείχαν από 100 διαφορετικές χώρες και ενέδειξαν το χρώμα της Annie Marss, το πράσινο Marrs, ως το πιο αγαπημένο.

m2

Η ίδια η εικαστικός αποκαλύπτει πως το συγκεκριμένο χρώμα ήταν μια προσπάθεια να συνδυάσει το έντονο μπλε, το γκρι και τους πράσινους τόνους, έτσι ώστε να θυμίζει τον ποταμό Tay στη γενέτειρά της Dundee. Παρότι το χρώμα Η συγκεκριμένη απόχρωση μπερδεύει αρκετά, και παρότι το χρώμα αναφέρεται ως πράσινο Marrs, η ονομασία μπλε Marrs, δεν μοιάζει λάθος αφού δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει αν είναι αγγίζει περισσότερο τους μπλε ή τους πράσινους τόνους.

M1

Το νέο χρώμα έχει ήδη υιοθετηθεί από την αγορά, με μεγάλα βρετανικά brands όπως Cambridge Satchel Company και Anglepoise lamps να βάφουν πράσινο Μarss τα προϊόντα τους.

m4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman