ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η γυναίκα που βιάστηκε 43.000 φορές

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Μεξικανή Karla Jacinto υπολογίζει πως βιάστηκε 43.200 φορές στα χρόνια της εφηβείας. Αναγκάστηκε να μπει στην πορνεία στα 12 της, από έναν άντρα δέκα χρόνια μεγαλύτερο - έπρεπε να κάνει σεξ με περίπου 30 αγνώστους την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, για περίπου 4 χρόνια. Σήμερα, στα 23 της προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το εμπόριο λευκής σαρκός, μιλώντας ανοιχτά για ένα παγκόσμιο ζήτημα που έχει υποδουλώσει 20 με 30 εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν έξω από το σταθμό του μετρό "Pino Suarez", στην πόλη του Μεξικού. Η 12χρονη τότε Karla περίμενε τους φίλους της για να πάνε για skate. Ένα μικρό αγόρι που πουλούσε ζαχαρωτά την πλησίασε, λέγοντάς της πως κάποιος της έστειλε δώρο γλυκά. Λίγα λεπτά αργότερα, ένας 22χρονος άνδρας μπήκε στη συζήτηση. Ήταν γοητευτικός και ευγενικός. Πίστεψε πως είχε βρει επιτέλους κάποιον που την καταλάβαινε. Τελικά, αντάλλαξαν αριθμούς.

Μία εβδομάδα αργότερα, την έπεισε να μπει μέσα στο ακριβό κόκκινο αμάξι του για να πάνε μαζί σε μία κοντινή πόλη. Αυτό ήταν μόνο η αρχή ενός εφιάλτη που θα κρατούσε 4 χρόνια.
 
«Όταν είδα το αμάξι δεν μπορούσα να το πιστέψω», λέει στο CNN. «Με είχε εντυπωσιάσει ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη».
 
Ο 22χρονος γέμιζε την Κάρλα με ρούχα, παπούτσια, λουλούδια, σοκολάτες και γλυκά λόγια για τους επόμενους τρεις μήνες. Αλλά υπήρχαν κάποια κακά σημάδια εξαρχής: μερικές φορές την άφηνε μόνη της στο διαμέρισμα που μοιράζονταν για μία ολόκληρη εβδομάδα, και σύντομα, ανακάλυψε ότι τα ξαδέρφια του ήταν σωματέμποροι.
 
«Μερικές μέρες αργότερα, ξεκίνησε να μου λέει όλα όσα πρέπει να κάνω - τις στάσεις, πόσα πρέπει να χρεώνω, τα πράγματα που πρέπει να κάνω στον πελάτη και για πόση ώρα, πώς να του συμπεριφέρομαι και πώς να του μιλάω για να τον κάνω να μου δώσει περισσότερα χρήματα», λέει η Karla.
 
Ήταν αναγκασμένη να δουλεύει από τις 10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα σε διαφορετικές πόλεις, μέσα σε μοτέλ, hostels, οίκους ανοχής και δρόμους γνωστούς για πορνεία. "Μερικοί άνδρες γελούσαν μαζί μου γιατί δεν σταματούσα να κλαίω. Έπρεπε να κλείνω τα μάτια μου, για να μη βλέπω τι μου κάνουν και να μην αισθάνομαι τίποτα".
 
Όταν ένας πελάτης της άφησε στο λαιμό σημάδια από φιλιά, ένας διακινητής την χτύπησε άγρια με μία αλυσίδα, την έκαψε με σίδερο, την κλωτσούσε, την έφτυνε στο πρόσωπο. Όταν τον παρακάλεσε να φύγει, την κατηγόρησε πως ερωτεύτηκε τον πελάτη.
 
Η αστυνομία δεν βοηθούσε. Μία μέρα, έκλεισε το ξενοδοχείο στο οποίο δούλευε, αλλά αντί να σώσει εκείνη και τα υπόλοιπα κορίτσια, 30 αστυνομικοί τις ανάγκασαν να πάρουν πρόστυχες στάσεις για να τις βγάλουν βίντεο, απειλώντας να τα στείλουν στις οικογένειές τους.
 
Στα 15 της, η Karla γέννησε την κόρη του εκμεταλλευτή της. Αντί να το γιορτάσουν, απείλησε να βλάψει ή ακόμα και να σκοτώσει το παιδί εάν δεν συμμορφωνόταν με τις επιθυμίες του.
 
Η Karla κατάφερε να ξεφύγει από τα κυκλώματα το 2006, στα 16 της κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταπολέμησης  του trafficking στην Πόλη του Μεξικού. Το Μάιο, απευθύνθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υποστήριξη του Νόμου Megan, μία πολιτική που απαιτεί από τις αμερικανικές αρχές να μοιράζονται πληροφορίες σχετικές με τους Αμερικανούς σωματέμπορους που προσπαθούν να ταξιδέψουν εκτός.
 
«Αυτά τα μικρά κορίτσια απάγονται, δελεάζονται και μένουν μακριά από τους γονείς τους», λέει στο CNN σε μία εκ βαθέων συνέντευξη. «Μην με ακούτε απλά. Πρέπει να μάθετε ακριβώς τι μου συνέβη και να βγάλετε τις παρωπίδες από το κεφάλι σας»
 
Στην Ελλάδα, η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman