ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα iPhone του άλλαξε τη ζωή

Tweet
Share
Tweet
Share

O Ian Ralston, ένας γιατρός του αμερικάνικου στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ, χτυπήθηκε από τα πυρά των αντιπάλων κατά τη διάρκεια μιας μάχης, μένοντας παράλυτος και καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι. Παρά τις τεράστιες κακουχίες του, ο τραυματίας πολέμου δεν το έβαλε κάτω και με κάθε μέσο προσπάθησε να αφήσει στην άκρη το πρόβλημά συνεχίζοντας τη ζωή του.

Κατανοώ τη δύσκολη θέση του. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν καθόταν στην αναπητική καρέκλα, αλλά τώρα τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό; Κανείς δεν θα σβήσει το παρελθόν”, σημειώνει ο γιατρός του. Με τη γενναία στάση του ο Ralston έκανε οικογένεια ενώ αυτή τη στιγμή είναι πατέρας δύο υπέροχων διδύμων. Καθημερινά χρησιμοποιεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο προκειμένου να ολοκληρώνει τις εργασίες του.

Ο άνδρας έχει κατορθώσει να βελτιώσει τη ζωή του μέσω μιας εφαρμογής στο iphone του το οποίο αγόρασε πριν 8 μήνες. “Μεγάλωσα και έζησα πριν την εξάπλωση των smartphones. Χτυπήθηκα πολύ πριν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους. Τώρα συμπεραίνω πόσο χρήσιμα μπορεί να φανούν. Μου άλλαξαν τη ζωή κυριολεκτικά”, τονίζει.

Το iphone συνδέεται με την καρέκλα του Ralston χρησιμοποιώντας μια μικρή συσκευή που ονομάζεται Tecla Shield. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν προσαρμογέα bluetooth που συνδέει το τηλέφωνό του -το οποίο είναι τοποθετημένο στην καρέκλα του- με το περιβάλλον μακριά από τον ίδιο.

Η Tecla Shield έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατή με συσκευές iOS. Κάνοντας χρήση του Switch Control ο Ralston παράλληλα μπορεί να χειρίζεται την οθόνη με το στόμα του. Με τις δυνατότητες του τηλεφώνου ο άνδρας νιώθει ελεύθερος και ανεξάρτητος, μια αίσθηση που αναμφισβήτητα δεν είχε πριν. “Νιώθω πάλι πως μπορώ να αναπνεύσω. Στο παρελθόν δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία κάποιου ενώ τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά”, εξηγεί ο ίδιος.

Ο Ralston στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους βετεράνους πολέμου, ενώ συμπληρώνει πως η εφαρμογή δεν φαίνεται χρήσιμη μόνο σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακώσεις στο νωτιαίο μυελό αλλά ακόμα και σ' αυτούς που πάσχους από άλλες ασθένειες. Χρειάζονται περίπου τέσσερις ώρες για να εγκαταστήσει κάποιος την εφαρμογή κι άλλες λίγες για να τη συνηθίσει.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman