ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πλεκτοί πίνακες ζωγραφικής υφαίνουν τον αλγόριθμο του DNA

Tweet
Share
Tweet
Share

Channing Hansen χρησιμοποιεί αλγόριθμους του DNA ως οδηγούς για τα πλέκτα του. Οπως ο ίδιoς λέει, επιθυμεί το αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση μιας κβαντικής κατάστασης αβεβαιότητας.

Ο Hansen, αδελφός του μουσικού Beck, ξεκίνησε να πλέκει προκειμένου να κρατήσει απασχολημμένα τα νευρικά του χέρια όταν βρισκόταν μακριά από το ατελιέ του. Για τον αλγόριθμο-οδηγό της συγκεκριμένης "πλεκτής συλλογής", χρησιμοποίησε το δικό του DNA.

ch4

Σύμφωνα με τον ίδιο, "Χρησιμοποίησα το δικό μου SNP ως σπόρο για τον αλγόριθμο στον οποίο είναι δομημένη η κάθε εργασία. Εντοπίστηκαν 23 μεταβλητές που στη συνέχεια τέθηκαν σε μια τυχαία λειτουργία για να δημιουργήσουν το σύνολο των οδηγιών που ακολούθησα κατά το πλέξιμο."

ch3

Επίσης, ο Hansen ανέπτυξε ειδικές βαφές χρησιμοποιώντας φασματόμετρο σε συνεργασία με τον φίλο του Betsy Pugal, ειδικό της Πλανητικής Προστασίας της NASA. "Έχω μερική αχρωματοψία, έτσι έχω απόλυτη επίγνωση ότι το χρώμα είναι εντελώς υποκειμενικό. Δύο άνθρωποι δεν βλέπουν το ίδιο χρώμα", λέει και προσθέτει "Επιστημονικά, το" κόκκινο"δεν σημαίνει τίποτα, αλλά το μήκος κύματος 623nm λέει πολλά. 

ch2

Τα έργα του καλλιτέχνη που έχει έδρα το L.A. των Η.Π.Α. θα εκτεθούν στη γκαλερί Stephen Friedman Gallery στο Λονδίνο.

ch5

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman