ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα εντυπωσιακά κτήρια του Frank Lloyd Wright

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Frank Lloyd Wright, υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους αρχιτέκτονες στον κόσμο. Σχεδίασε μερικά από τα πιο διάσημα κτήρια του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πασίγνωστη οικία Fallingwater, στο Bear Run της Πενσιλβανίας (1939). Προώθησε την οργανική αρχιτεκτονική, υπήρξε ο ηγέτης του αρχιτεκτονικού κινήματος των "εξοχικών σπιτιών" (Prairie School, με βασικά παραδείγματα τις οικίες Robie και Westcott) και ανέπτυξε την ιδέα του ουσονικού σπιτιού (usonian home), με βασικό παράδειγμα την οικία Rosenbaum. Η δουλειά του περιλαμβάνει πρωτότυπα και πρωτοποριακά παράδειγματα πολλών διαφορετικών τύπων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, εκκλησιών, σχολείων, ξενοδοχείων και μουσείων.

Στο ενεργητικό του υπάρχουν περισσότερα από 1.000 προσχέδια τα οποία απέφεραν πάνω από 500 ολοκληρωμένες κατασκευές.

Όμως πολλά από τα έργα του έπεσαν θύματα της φθοράς του χρόνου, της παραμέλησης και της καταστροφής. Όπως το κτήριο Larkin στη Νέα Υόρκη, μια από τις πιο γνωστές δημιουργίες του αρχιτέκτονα, που καταστράφηκε το 1950, το Rose Pauson House στην έρημο στο Φοίνιξ της Αριζόνα που κάηκε ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του, το 1942 αλλά και το παρεκκλήσι Trinity Chapel στην Οκλαχόμα, που δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Αυτά τα αδικοχαμένα αριστουργήματα φέρνει ξανά στη ζωή ο - επίσης αρχιτέκτονας - ισπανός David Romero με τη χρήση της υπερεαλιστικής τρισδιάστατης απεικόνισης.

To κτήριο Larkin

Larkin Administration Building 01

Larkin Administration Building 07Larkin Administration Building 11Larkin Administration Building 06

Η οικία Rose PausonRose and Gertrude Pauson house 04Rose and Gertrude Pauson house 06Rose and Gertrude Pauson house 11

 Το παρεκκλήσι Trinity ChapelTrinity chapel 03Trinity chapel 06Trinity chapel 08

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman