ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γαστρονομικό ταξίδι... αιώνων

Tweet
Share
Tweet
Share

Επειδή οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι υπόθεση χρόνων, δείτε στη λίστα που ακολουθεί τα πιο παλιά θρυλικά εστιατόρια του κόσμου, που διατηρούνται αισίως μέχρι σήμερα. Αν τύχει να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, φροντίστε να κάνετε μια βόλτα από εκεί. Αξίζει τον κόπο.

St. Peter Stiftskeller 
Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

austria

Λειτουργεί από το 803. Αυτό το πανδοχείο έχει εξυπηρετήσει μεταξύ άλλων, τον Wolfgang Amadeus Mozart και το Χριστόφορο Κολόμβο. Σήμερα, η κουζίνα του εστιατορίου ασχολείται με κλασικά αυστριακά και ευρωπαϊκά πιάτα, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά.

Zum Franziskaner 
Στοκχόλμη, Σουηδία

stock

Αν και το σημερινό κτίριο χρονολογείται από τον 20ο αιώνα, οι γαστρονομικές επιλογές του διατηρούν το ύφος και το περιεχόμενο του εστιατορίου που ιδρύθηκε από γερμανούς μοναχούς, το 1421. Ποικίλες οι επιλογές, από isterband -χωριάτικο λουκάνικο-, βαυαρικό χοιρινό ψητό μέχρι ελάφι, συνοδευόμενα με μεστές γερμανικές μπύρες.

La Tour d'Argent 
Παρίσι, Γαλλία

paris

Eστιατόριο που είχει εντυπωσιάσει τους Παριζιάνους χάρη στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα του, από το 1500. Από το 1919 μέχρι σήμερα, πιάτο-κατατεθέν, είναι η πάπια. Αν τύχει να περάσετε δοκιμάστε την μαζί με ένα κρασί από το κελάρι, που επιβίωσε από τους βομβαρδισμούς της πόλης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Die Letzten Instanz 
Βερολίνο, Γερμανία

berlin

Χρονολογείται γύρω στο 1621, μερικές από τις διασημότητες που έχει φιλέψει είναι: Ναπολέων Βοναπάρτης, Μπετόβεν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Sobrino de Botin 
Μαδρίτη, Ισπανία

madrid

Το «El Sobrino del Botίn» ιδρύθηκε από τον Γάλλο Ζαν Μποτέν και τη γυναίκα του το 1725, με την επωνυμία «Casa del Botίn». Πολύ αργότερα και μετά το θάνατο του Ζαν Μποτέν, η ταβέρνα κληρονομήθηκε από κάποιον ανιψιό του, ο οποίος την μετονόμασε σε «El Sobrino del Botίn», δηλαδή «Ο Ανιψιός του Μποτίν», ονομασία που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Tavares 
Λισαβόνα, Πορτογαλία

lisbon

Εντυπωσιακή τραπεζαρία, διακοσμημένη με πολυελαίους και επιχρυσωμένα ξύλινα πλαίσια. Αγγίζει την κομψότητα της εποχής της, του 1784 ακριβέστερα. Το μενού είναι εξίσου κομψό, αναδεικνύοντας την εκλεπτυσμένη γαλλική και πορτογαλική θαλασσινή γαστρονομία.

Rules Restaurant 
Λονδίνο, Αγγλία

london

Charlie Chaplin, Laurence Olivier, και Charles Dickens έχουν περάσει από εδώ, από το 1798 που άνοιξε τις πόρτες του. Στο "Rules Restaurant" θα βρείτε παραδοσιακή αγγλική κουζίνα με μερικές σύγχρονες πινελιές. Τip: Σερβίρει κοκτέιλ που "ακούει" στο όνομα, Kate Middleton.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman