ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γυναίκες που στάζουν... φαρμάκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε γενικές γραμμές επικρατεί η άποψη πως οι πιο αδίστακτοι, οι πιο γνωστοί δολοφόνοι του κόσμου είναι άνδρες… Ίσως το «ισχυρό» φύλο να φημίζεται για τη σωματική του δύναμη, η οποία είναι ικανή να προκαλέσει πολύ πόνο. Όπως έχει αποδείξει ωστόσο η ιστορία, υπάρχουν και γυναίκες τόσο ψυχολογικά διαταραγμένες που μπορούν να ασκήσουν βία, τέτοια που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να φανταστεί. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές.

Elizabeth Báthory

Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας ενώ πλέον θεωρείται η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Έχει μείνει στη μνήμη όλων ως «η Αιματηρή Κυρία του Cachtice». Έπειτα από το θάνατο του συζύγου της, εκείνη μαζί με τέσσερις συνεργούς της κατηγορήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων παιδιών και νεαρών κοριτσιών. Το 1610 αναγκάστηκε να εγκλειστεί και κάστρο όπου τρία χρόνια αργότερα πέθανε.

Image 2

Amelia Elizabeth Dyer 

Η Amelia Elizabeth Dyer (1837-1896) θεωρείται η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος στην Αγγλία και σίγουρα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στη μακάβρια λίστα των στυγερών δολοφόνων με 400 δολοφονίες βρεφών. Δεν επρόκειτο για μία γυναίκα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου από τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Το αντίθετο. Γεννήθηκε σε μια πολυμελή και ευκατάστατη οικογένεια ενός υποδηματοποιού στο Μπρίστολ της Αγγλίας κι ενώ η ζωή της δεν διέφερε από εκείνη των περισσότερων παιδιών, ένα γεγονός ήρθε να την αναστατώσει. Η μητέρα της αρρώστησε ψυχικά αφού χτυπήθηκε από τύφο. Η Αμέλια έπρεπε να φροντίσει την φροντίσει ως και το θάνατό της με αποτέλεσμα -όπως αποδείχτηκε αργότερα- να επηρεαστεί και η δική της ψυχική της υγεία.

Image 3

Delphine LaLaurie

H LaLaurie ήταν μια σαδιστική κοινωνική γυναίκα που έζησε στη Νέα Ορλεάνη. Το σπίτι της ήταν μια αίθουσα της φρίκης. Στις 10 Απριλίου 1834, ξέσπασε πυρκαγιά στην κουζίνα του αρχοντικού, και οι πυροσβέστες βρήκαν δύο σκλάβους αλυσοδεμένος στη σόμπα. Αποδείχτηκε ότι είχαν αρχίσει τη φωτιά οι ίδιοι, προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή. Οι πυροσβέστες οδηγήθηκαν από τους σκλάβους στην σοφίτα, ενώ εκεί έμειναν έκπληκτοι από αυτό που αντίκρισαν. Πάνω από μια ντουζίνα παραμορφωμένων και ακρωτηριασμένων σκλάβων ήταν δεμένοι στους τοίχους ή στο δάπεδο. Πολλοί ήταν αντικείμενα για τα φρικιαστικά ιατρικά πειράματα που έκανε.

Image 4

Martha Needle

Η Martha Needle ήταν μια ακόμη τρόφιμος των φυλακών της Victoria, που εκτελέστηκε το 1894, μετά την Frances Knorr. H Martha ήταν μια ελκυστική γυναίκα με φιλική διάθεση και χαρακτήρα όμως, αδιαφιλονίκητα ψυχασθενής, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Η Martha είχε μεγαλώσει σε μια βίαιη και καταπιεστική οικογένεια και, ως έφηβη, είχε παρουσιάσει σημάδια πνευματικής αστάθειας. Καθώς, όμως, έγινε μια όμορφη κοπέλα δεν δυσκολεύτηκαν να την παντρέψουν στα δεκαεπτά της. Ο φιλικός και οικογενειακός της περίγυρος σοκαρίστηκε όταν αποκαλύφθηκε πως είχε δηλητηριάσει τον σύζυγο, τις κόρες της και τον κουνιάδο της. Μετά τις δολοφονίες και πριν την σύλληψή της, εισέπραξε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την ασφάλεια, το οποίο διέθεσε ολόκληρο για την κατασκευή ενός επιβλητικού ταφικού μνημείου για την οικογένειά της, το οποίο επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση.

Image 5

Mary Bell

Είναι Δεκέμβριος του 1968 και στην πόλη Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας, η 11χρονη τότε Mary Bell καταδικάζεται ως ένοχη για το φόνο δύο αγοριών, του 4χρονου Martin Brown και του 3χρονου Brian Howe. Η φερόμενη ως «συνεργός» της, 13χρονη Norma Bell, (απλή συνωνυμία) αθωώνεται. H Mary Bell θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο γνωστά παιδιά - κατά συρροή δολοφόνους-, και θα συνεχίσει να απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για πολλά έτη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μελετητών και ερευνητών, καθώς η υπόθεσή της συγκεντρώνει σημαντικές ιδιαιτερότητες.

Image 6

Katherine Mary Knight

Η Κάθριν Νάιτ καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 για το φόνο του συζύγου της, Τσαρλς Τόμας Ράις. Γιατί όμως καταφθάνει δεύτερη στη λίστα με τις πιο σατανικές γυναίκες του κόσμου, όταν άλλες σκότωναν και βασάνιζαν εκατοντάδες ανθρώπους; Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφερόταν βίαια. Παλιότερα είχε σπάσει τα δόντια του πρώην συζύγου της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου συντρόφου της.

Image 7

Η Γκιζ «δούλευε» στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί, Ravensbrück, Auschwitz και Bergen-Belsen. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αδίστακτους εγκληματίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της βίαιης και σαδιστικής συμπεριφορά της. Μαστίγωνε χωρίς λόγο τις Εβραίες τρόφιμες των φυλακών, στις οποίες ήταν υπεύθυνη, τις άφηνε να φαγωθούν από άγρια σκυλιά, τις πυροβολούσε κατά βούληση. Οι επιζώντες έχουν αναφέρει ότι πολλές φορές παρενοχλούσε σεξουαλικά τα θύματα της και έβαζε στο θάλαμο αερίων όποιον ήθελε. Στις 17 Απριλίου του 1945, συννελήφθει από τους Άγγλους και λίγο αργότερα πέθανε.

 

 


 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman