ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άμα παίρνεις αυτά τα φάρμακα, μην το πίνεις το ρημάδι...

Tweet
Share
Tweet
Share

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, το 42% των Αμερικανών παραδέχονται ότι πίνουν, ενώ λαμβάνουν φάρμακα που μπορούν όμως να αλληλεπιδρούν αρνητικά με το αλκοόλ. Ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω... 

1. Αντιβιοτικά

Ταχυκαρδία, απότομες μεταβολές της αρτηριακής πίεσης, πόνος στο στομάχι, στομαχικές διαταραχές, έμετος, ηπατική βλάβη και ερυθρότητα του προσώπου είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες που μπορεί να βιώσει όταν ένας ασθενής όταν αναμειγνύει ένα κοκτέιλ με αντιβιοτικά.

2. Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), αναλγητικά, για τον πόνο και τον πυρετό

Οι ασθενείς που παίρνουν αυτά τα φάρμακα ενώ πίνουν σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το hangover, στην πραγματικότητα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Σύμφωνα με τον FDA, τα περισσότερα περιστατικά σοβαρής ηπατικής βλάβης συμβαίνουν, όταν οι ασθενείς λαμβάνουν μεγάλη ποσότητα προϊόντων που περιέχουν ακεταμινοφένη και καταναλώνουν αλκοόλ. Το FDA προειδοποιεί επίσης ότι η λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη, ή ναπροξένη, μαζί με αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας στο στομάχι.

3. Φάρμακα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
Φάρμακα όπως η ναπροξένη και η δικλοφενάκη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα στο στομάχι και ηπατική βλάβη όταν αναμιχθούν με αλκοόλ. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ, ενώ λαμβάνετε θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να δυσκολέψει τον γιατρό να αξιολογήσει την αύξηση των ηπατικών ενζύμων. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να μειώσει την οστική πυκνότητα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο των επιπλοκών στους ασθενείς με αρθρίτιδα.

2

4. ΜΗΣΥΦΑ για την Αλλεργία το κρυολόγημα και τη γρίπη

Η ανάμιξη αυτών των φαρμάκων με αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει έντονη ζαλάδα και υπνηλία, ειδικά στους οδηγούς.

5. Φάρμακα για τον διαβήτη

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε ασθενείς με διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων με τα αντιδιαβητικά φάρμακα και την επιδείνωση τυχόν επιπλοκών. Για παράδειγμα, η ανάμιξη ινσουλίνης και από του στόματος λήψη αντιδιαβητικών με αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπογλυκαιμικών επεισοδίων.

6. Τα αντικαταθλιπτικά και φάρμακα κατά του άγχους

Το αλκοόλ μπορεί να περιορίσει τα οφέλη των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Στους ασθενείς που λαμβάνουν αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εκτινάξει την πίεση του αίματος σε επικίνδυνα επίπεδα. Άλλες παρενέργειες αφορούν σε δυσκολία στην αναπνοή, διαταραχή του κινητικού ελέγχου, ανεξήγητη συμπεριφορά και προβλήματα μνήμης.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.