ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μικρό εγχειρίδιο φιλίας...

Tweet
Share
Tweet
Share

Διαλέγουμε για φίλους άτομα με περισσότερη επιμέλεια, μήπως και γλυτώσουμε από τη μοίρα της συγγένειας και των δεσμών του αίματος που συχνά μας βαραίνουν στη ζωή. 

Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις σημαντικές πως τελικά η φιλία -αλλά και ο έρωτας- γεννιέται πολύ πριν αναπτυχθούν έντονα αισθήματα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με έρευνα καθηγητών ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον που φιλοξενεί το New York Magazine, πέρα από το να ερωτευτεί κανείς με την πρώτη ματιά, μπορεί σε αντίστοιχα μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξει φιλικά αισθήματα.

Κατά τους ερευνητές, απαιτείται μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου, για να σχηματίσει κανείς εικόνα για κάποια νέα του γνωριμία ή και για να συμπαθήσει κάποιον αρκετά, ώστε να «δέσει» μαζί του, όχι απαραίτητα ερωτικά, αλλά και φιλικά.

Λαμβάνοντας κανείς υπ’ όψιν ότι η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει, όπως αποκαλύπτει άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, τότε γίνεται ευκολότερα αντιληπτό γιατί η αρχική εντύπωση ενδέχεται να είναι διαρκείας.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Κέλλυ Κάμπελ, όταν κάποιος συναντά για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, χωρίς να το συνειδητοποιεί, συλλέγει σε μικρό χρονικό διάστημα όσες πληροφορίες χρειάζονται, για να αποφασίσει αν τελικά το άτομο αυτό συμπληρώνει τις ανάγκες του. Ασκήσεις επί χάρτου βέβαια, μοιάζουν όλα αυτά. Η ζωή, είναι συνήθως περισσότερο σύνθετη... 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman