ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιο επιρρεπές στον έρωτα το ισχυρό φύλο

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στον έρωτα; Οι άντρες ή οι γυναίκες και ποιος είναι ο αντίκτυπος που αυτό έχει στις σχέσεις της σύγχρονης ζωής;

Το φαινόμενο κατά το οποίο οι γυναίκες εξαπολύουν στους άνδρες επιθέσεις για ασήμαντες αφορμές, όπως λόγου χάρη, τα γενέθλια ή η επέτειος που ξέχασαν, είναι σύνηθες. Το θέμα είναι πως παρά το γεγονός πως σε γενικές γραμμές κυριαρχεί η άποψη πως το ασθενές φύλο είναι πιο ευάλωτο στα θέματα του έρωτα… τελικά αποδεικνύεται πως οι άνδρες είναι εκείνοι που ερωτεύονται πρώτοι.

Η έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, σε συνεργασία με τους συναδέρφους τους στην Ουάσιγκτον στην ουσία απέδειξε πως οι γυναίκες κάνουν πολύ ντόρο για το τίποτα!

Στη μελέτη που πραγματοποίησαν για τη διεξαγωγή των συμπερασμάτων συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και κλήθηκαν μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου να αποκαλύψουν τη στάση που υιοθετούσαν συνήθως στις προσωπικές τους σχέσεις και στον έρωτα.

Ένα ποσοστό των αντρών που άγγιζε το 48%, δήλωσε πως είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τη σύντροφό του, ενώ αντίθετα στις γυναίκες το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 28%. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το ρητό πως οι άντρες ερωτεύονται με τα μάτια ενώ οι γυναίκες… με τα αφτιά. Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα πως το 74% του συνόλου των εθελοντών δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ εκείνοι που περιέγραψαν το έτερόν τους ήμισυ ως αδελφή-ψυχή άγγιζαν το 66%.

Αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως το σεξ χωρίς συναίσθημα δεν είναι σχέση και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράλληλος δεσμός». Το 15% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως κάποια στιγμή είχε παράλληλη σχέση ενώ το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι έκαναν «σεξ με άλλους ενώ είχαν σύντροφο» ήταν, σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκετά «φουσκωμένο».

Συν τοις άλλοις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μικρές καθημερινές κινήσεις, όπως π.χ. ένα ραντεβού μεταξύ των συντρόφων ακόμη και αν βρίσκονται καιρό μαζί, η χρήση χαϊδευτικών ονομάτων, το κράτημα των χεριών, τα παθιασμένα φιλιά και η συχνή εκδήλωση της αγάπης τους αποτελούν μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman