ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξεχνάτε ονόματα; Υπάρχει λύση!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η εικόνα είναι γνωστή και σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας έστω και μία φορά. Συναντάμε κάποιον, τον γνωρίζουμε και στη συνέχεια καθώς θέλουμε πάλι να του απευθύνουμε το λόγο, συνειδητοποιούμε πως έχουμε ξεχάσει το όνομά του!

Τι κάνουμε σε αυτές τις αμήχανες περιπτώσεις; Το Business Insider έρχεται να δώσει την απάντηση παρουσιάζοντας μερικές έξυπνες λύσεις.

-Ζητήστε τον αριθμό του τηλεφώνου του. Έτσι έχετε την ελπίδα πως ο ίδιος αφού τον γράψει θα προσθέσει μαζί και το όνομά του πριν καν του το ζητήσετε.

-Πείτε του να σας δώσει το email του. Με τον τρόπο αυτό έχετε πολλές πιθανότητες να μάθετε και το όνομά του, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

-Γνωρίστε τον σε ένα φίλο. Αν κάποιος παλιός γνώριμος βρίσκεται εκεί κοντά, μη διστάσετε! Προωθήστε τη γνωριμία έτσι ώστε να πουν και οι δύο τα ονόματά τους.

-Ρωτήστε αν έχει μαζί του την επαγγελματική του κάρτα. Σίγουρα θα είναι πρόθυμος να σας τη δώσει προκειμένου να προωθήσει και τη δουλειά του.

-Μια συμβουλή ακόμα πιο έξυπνη! Ρωτήστε για το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από το όνομά του. Αν μη τι άλλο, είναι ενδιαφέρον να μαθαίνεις την προέλευση και την ιστορία ενός ονόματος.

-Να είστε απλά ειλικρινείς! Μην διστάζετε να είστε... Δεν είναι αγένεια, είναι απλά η αλήθεια και σίγουρα κάποιοι θα την εκτιμήσουν. Ρωτήστε εκ νέου για το όνομά του, το ανθρώπινο μυαλό ξεχνά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman