ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι βαλίτσες και τα μάτια τους στην Ιαπωνία

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί να χαθεί κανείς στην μετάφραση πηγαίνοντας εκεί, οι πιθανότητες όμως να απολέσει τις αποσκευές του ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, είναι σχεδόν μηδενικές. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κανσάι της Ιαπωνίας αναδείχθηκε ως το αποτελεσματικότερο στο να "σμίγει" επιβάτες με τις αποσκευές του, καθώς από το 1994 οπότε και πρωτολειτούργησε, δεν έχει χαθεί ούτε μία αποσκευή σε αυτό.

kansai sign 3258318b

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Skytrax, σύμβουλος αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, μεταξύ 550 αεροδρομίων σε 112 χώρες στον κόσμο, αξιολόγησε την άποψη 13 εκατ. χρηστών αεροπορικών υπηρεσιών – ταξιδιωτών κοινώς – προκειμένου να καταλήξει στα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων για το 2015. Τα Ιαπωνικά αεροδρόμια κατέγραψαν εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά στην φροντίδα αποσκευών. Συγκεκριμένα το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκυο, Χανέντα αναδείχθηκε 6ο και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ναρίτα κατατάχθηκε στην 10η θέση.

Στην κεντρική όμως Ιαπωνία, πάνω σε ένα τεχνικό νησί στην Ακτή της Οσάκα το αεροδρόμιο Κανσάι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, καταγράφοντας μηδενικές απώλειες αποσκευών, σημειώνοντας φυσικά ρεκόρ.

baggage

Ο διαχειριστής του αεροδρομίου παράλληλα, έλαβε συγχαρητήρια για την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται η συνάντηση μεταξύ ταξιδιώτη και βαλίτσας, αλλά και για τις λεπτομέρειες που προσέχουν οι υπάλληλοι κατά την διαχείριση των αποσκευών. Ειδικότερα οι υπάλληλοι του αεροδρομίου Κανσάι τοποθετούν τις βαλίτσες στον ιμάντα με τις λαβές προς τους επιβάτες ώστε να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες τους να τις πάρουν από τον ιμάντα πιο γρήγορα.

Top 5 International Airport Travel Tips

Τα Ασιατικά αεροδρόμια κατέλαβαν την πρώτη εξάδα όσον αφορά στην διαχείριση αποσκευών και ακολούθησαν η Κοπεγχάγη (7η), το Μόναχο (8ο) και η Ζυρίχη (9η). Στην συνολική κατάταξη που περιλαμβάνει όλες τις αεροδρομιακές υπηρεσίες, το Κανσάι κατέλαβε την 12η θέση, κατακτώντας δύο θέσεις από την 14η στην οποία ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Την πρώτη θέση στην συνολική κατάταξη έλαβε το το Αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Changi, ακολούθησε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νότιας Incheon και μετά αυτό του.

Πηγή: telegraph

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman