ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από πού έρχονται τα τριαντάφυλλα που έχετε στο βάζο σας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Μήπως κι εσείς ήσασταν αποδέκτης ενός μπουκέτου ανθισμένων χρωματιστών τριαντάφυλλων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Κατά πάσα πιθανότητα... Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα είναι πως αυτά ενδέχεται να έφτασαν στα χέρια σας από τη μακρινή Κένυα...

Η χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας λουλουδιών στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τριαντάφυλλα της Κένυας φημίζονται για τη μεγάλη τους διάρκεια, ενώ στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, επίσης διαδεδομένα είναι τα γαρύφαλλα και τα λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι.

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες μια παγκόσμια έκθεση λουλουδιών, στην οποία το παρών έδωσαν περίπου 80 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία πολλών καλλιεργητών από την Αφρική.

Η ισχυρή καλλιέργεια της χώρας οφείλεται στο ηλιόλουστο κλίμα της, το οποίο επιτρέπει στα λουλούδια να μεγαλώσουν, χωρίς παράλληλα να χρειάζονται να δαπανηθούν μεγάλα ποσά για θερμοκήπια, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Στο μεταξύ, η Κένυα κερδίζει έδαφος και λόγω των δίαυλων μεταφοράς που έχει προς την Ευρώπη και κατά συνέπεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το αεροδρόμιο του Nairobi καθημερινά φεύγουν μεγάλες κούτες με λαχανικά και φρούτα που θα φτάσουν στα σπίτια μας.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στη χώρα εξαρτώνται από το εμπόριο των λουλουδιών, τα οποία, κατά βάση, συλλέγονται από τις 127 φάρμες γύρω από τη λίμνη Naivasha, η οποία θεωρείται ένα μεγάλο κέντρο, αφού εκτός από τη δυνατότητα που δίνει για καλλιέργειες, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, οπότε και οι μεταφορές γίνονται ακόμα πιο εύκολες, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της εταιρείας Floralife στην Αφρική, John Kihia.

 

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στη χώρα εξαρτώνται από το εμπόριο των λουλουδιών

Έντονες είναι οι επικρίσεις των ακτιβιστών από την άλλη πλευρά, για την εμπορική δράση στην περιοχή που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στο περιβάλλον, παρ’ όλο που οι αγρότες συνεργάζονται με τη WWF για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρώπη, λόγω της θέσης της, παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός προορισμός της Κένυας, ενώ η φυτοκομία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της χώρας. 

Πηγή: cnn.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman