ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρίψε το πιπέρι και μεγάλωσε την... επικοινωνία

Tweet
Share
Tweet
Share

Εάν θέλεις να μαζέψεις όλη την οικογένεια στο σαλόνι, απλώς κλείσε τον router… είχε πει κάποιος πολύ εύστοχα για να περιγράψει την εξάρτηση μικρών και μεγάλων από το διαδίκτυο. Ο μπαμπάς με το tablet, η μαμά στο κινητό, τα παιδιά στον υπολογιστή και μετά οι συσκευές απλώς αλλάζουν χέρια… και φυσικά κανείς δεν μιλά σε κανέναν. Πόσο δύσκολο, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι να «συγκαλέσεις» ένα οικογενειακό συμβούλιο, ή έστω να μαζέψεις όλη την οικογένεια στο τραπέζι;

addiction

Ο μύλος πιπεριού θα σας δώσει τη λύση. Πρόκειται για έναν μύλο που εκτός από το να αλέθει πιπέρι, απενεργοποιεί όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές (router, κινητά, τηλεόραση κτλ). Λέγεται Pepper Hacker και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σύντομα το νέο μέλος κάθε "συνδεδεμένης" οικογένειας. Εχει την κλασική μορφή ενός μύλου πιπεριού, αλλά στην πράξη είναι ένας καμουφλαρισμένος χάκερ, ο οποίος εξασφαλίζει 30 λεπτά διαδικτυακής απομόνωσης.

Αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας τροφίμων Dolmio και αν και δεν είναι ακόμα προσβάσιμο από όλα τα νοικοκυριά υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα και πολύ γρήγορα στην αγορά. «Πιστεύουμε ότι τα οικογενειακά γεύματα είναι πολύ σημαντική υπόθεση και θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από την παρουσία των νέων τεχνολογιών, που έχουν κατακλύσει την υπόλοιπη καθημερινότητά μας. Είναι καιρός να μιλήσουμε μεταξύ μας και όχι μόνο με τους διαδικτυακούς μας φίλους.» υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Στίαρ, διευθυντής μάρκετινγκ της κατασκευάστριας εταιρείας.

pepper 3253467b

Πηγή: telegraph

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman