ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σχολή σεξ

Tweet
Share
Tweet
Share

Η «σεξουαλική φαντασίωση» και το «παίξιμο της φλογέρας» (η μεταφορική αναφορά του στοματικού σεξ) είναι μερικά από τα μαθήματα που παρακολουθούν πάνω από 150 μαθητές μεταξύ 18 και 66 ετών στη σχολή σεξ στο Κιργιστάν.

Να αποβάλλει τα στερεότυπα της Σοβιετικής περιόδου, που ήθελαν τη γυναίκα να λειτουργεί, να φέρεται και να μοιάζει με ρομπότ επιχειρεί η Rakhat Kenjebek που ίδρυσε το πρώτο σχολείο σεξ στο Κιργιστάν πριν από τρία χρόνια. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο γειτονικό Καζακστάν. Το σεξ ήταν ένα θέμα ταμπού από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και το περιβάλλον της ήταν πολύ σκεπτικό όσον αφορά στην πιθανότητα επιτυχίας του εγχειρήματος της Kenjebek. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα χώρο στον οποίο οι γυναίκες θα μπορούν να αναπτύξουν την θηλυκότητά τους. Στην Σοβιετική εποχή λειτουργούσαν σαν ρομπότ. Σήμερα πλέον πρέπει να βγουν από την μετα-Σοβιετική τους λήθη» εξηγεί η Kenjebek.

wedding

Ομαδικός γάμος στο Κιργιστάν. Η Rakhat Kenjebek επιχειρεί μέσω της σχολής να σπάσει τα ταμπού που επικρατούν πάνω στο σεξ.

Πολλοί νέοι έχουν σύγχυση πάνω στο σεξ γιατί αποθαρρύνεται η συζήτηση πάνω στο θέμα. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ποικίλα προβλήματα, όπως εξηγεί η Bubusara Ryskulova, που διευθύνει το μοναδικό κέντρο για την υποστήριξη γυναικών στη χώρα«Μετά την πτώση του καθεστώτος, το σεξ έπεσε στο Κιργιστάν σαν σφυρί. Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος» εξηγεί η Ryskulova. «Οι κοπέλες άρχισαν να πειραματίζονται και ντύνονται πολύ προκλητικά. Γεγονός το οποίο παρερμηνεύτηκε» συμπληρώνει.  

Η έλλειψη ενημέρωσης πάνω στο σεξ, οδήγησε στην κακοποίηση εξηγεί η Ryskulova. «Αν ένα ζευγάρι δεν είναι ενημερωμένο για το σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε κακές εμπειρίες. Το σεξ μπορεί να μην είναι ο βασικός λόγος μιας κακής σχέσης ωστόσο συχνά είναι ένα υποβόσκον πρόβλημα το οποίο υπό συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε ενδοοικογενειακή βία» εξηγεί.

Πολλές από τις μαθήτριες της είναι κορίτσια από βαθιά θρησκευόμενες οικογένειες και φοβούνται ότι ο σύζυγός τους θα παντρευτεί ακόμη μία γυναίκα. Μπορεί η πολυγαμία να είναι παράνομη, ωστόσο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Κιργιστάν.

sex school

Μαθήτριες της σχολής.

Το κέντρο υποστήριξης γυναικών βασίζεται κυρίως σε ξένες δωρεές και έχει ήδη βοηθήσει από το 1998 συνολικά 3.000 γυναίκες. Το 60% βίωναν ενδοοικογενειακή κακοποίηση, ενώ δεν ήταν λίγες εκείνες που είχαν πέσει θύματα trafficing ακόμη και αρπαγής με στόχο να γίνουν νύφες.

Τα μαθήματα

Εκτός από την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τα μαθήματα περιλαμβάνουν τμήματα γυμναστικής, αλλά και μαθήματα «μασάζ» και «σεξουαλικών φαντασιώσεων». Όλα αυτά βοηθούν τις γυναίκες να μάθουν να απολαμβάνουν και να σέβονται τον εαυτό τους εξηγεί η Kenjebek. Παράλληλα υπάρχουν και μαθήματα για άνδρες. Η ανδρική γυμναστική βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σήμερα η σχολή απασχολεί μεταξύ άλλων και τρία άτομα που εξειδικεύονται στις πωλήσεις, έναν υπεύθυνο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πέντε εκπαιδευτές.

Πηγή: theguardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman