ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ακολουθήστε τους κανόνες για να μην σας παρεξηγούν

Tweet
Share
Tweet
Share

Σας αρέσει, όταν δεν κοιτούν οι άλλοι, να "πίνετε" την σούπα από το μπωλ; Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς όμως δεν σας επιτρέπουν να επιδίδεστε σε αυτή την πρακτική. Υπάρχει κάποιο μέρος του κόσμου όπου αυτό όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται να το κάνετε και με τον μέγιστο δυνατό... θόρυβο. Αν σας εκνευρίζει που πρέπει να κρατάτε το πιρούνι με το αριστερό χέρι, θα βρεθεί το ιδανικό μέρος για εσάς όπου καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος το αριστερό χέρι δεν χρησιμοποιείται για τίποτα απολύτως. Το Penna σας παρουσιάζει τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την χώρα που φιλοξενεί το γεύμα σας. 

Στην Πορτογαλία μη ζητήσετε αλάτι και πιπέρι αν αυτά δεν υπάρχουν στο τραπέζι. Ο υπεύθυνος δεν είναι υποχρεωμένος να σας φέρει, αν δεν το έχει ήδη κάνει. Μην ξεχάσετε φεύγοντας από το εστιατόριο να αφήσετε κάποιο φιλοδώρημα. Στη Γαλλία, όταν θα επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο, κρατήστε τα χέρια πάνω στο τραπέζι και μην τα σταυρώνετε, είναι κάτι το οποίο δεν θα εκτιμηθεί! Κρατήστε το ψωμί στα αριστερά σας και χρησιμοποιήστε το για να διευκολυνθείτε όταν θέλετε να πιάσετε το φαγητό σας με το πιρούνι. Στο τέλος, προσφερθείτε να πληρώσετε ολόκληρο το λογαριασμό και να κεράσετε. Η παρέα σας σίγουρα τότε θα ευχαριστηθεί και θα σας δει με άλλο μάτι.

Τους δικούς της κανόνες συμπεριφοράς έχει και η Ιαπωνία. Μην κρατάτε σταυρωμένα τα chopsticks, μην τα γλύφετε και μην τα αφήνετε μέσα στο μπολ με το ρύζι. Είναι όλα δείγματα κακής συμπεριφοράς. Μην περνάτε φαγητό στους γύρω χρησιμοποιώντας τα chopsticks, είναι μια τακτική που γίνεται μονάχα στις κηδείες. Μην τολμήσετε να αφήσετε κάποιο tip στους σερβιτόρους, μπορεί να παρεξηγηθούν. Ακόμα κι αν σας φαίνεται περίεργο μπορείτε να φάτε λίγη από τη σούπα σας, πίνοντας από το μπολ! Όσο πιο πολύ «ακουστεί» η ευχαρίστησή σας, τόσο πιο πολύ θα το εκτιμήσουν οι μάγειρες.

Αν ταξιδέψετε στην Ιταλία, μην ζητήσετε να σας φέρουν παραπάνω τυρί από αυτό που ήδη υπάρχει στο τραπέζι. Είναι λάθος να ρίξετε παραπάνω στην πίτσα σας και ακόμα χειρότερα να το προσθέσετε στο θαλασσινό φαγητό. Αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν γάλα μετά το φαγητό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας αφήσουν να χωνέψετε. Ένας καφές εσπρέσο έπειτα από το γεύμα είναι ότι πρέπει! Για επιπλέον υπηρεσίες καλό θα ήταν να αφήσετε ένα μικρό μπουρμπουάρ.

Κατά το ταξίδι σας στην Ινδία, κρατήστε κατά νου πως πρέπει να τελειώσετε όλο το φαγητό σας, ακόμα κι αν έχετε χορτάσει! Είναι δείγμα αγένειας να αφήσετε έστω και ένα κομμάτι στο πιάτο. Να θυμάστε πως πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά το φαγητό. Φάτε με σταθερότητα, όχι πολύ γρήγορα, ούτε πολύ αργά. Χρησιμοποιείστε το δεξί σας χέρι και όχι το αριστερό.

aObE9yr 700b

Όσον αφορά την Ταϊλάνδη, αν σας ζητήσει κάποιος να δοκιμάσει το φαγητό σας, δεχτείτε το, είναι συνηθισμένο στη χώρα. Να είστε προετοιμασμένοι πως τα πιάτα θα έρθουν στο τραπέζι σας όλα μαζί, δεν υπάρχει ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Να θυμάστε επίσης πως το πιρούνι χρησιμοποιείται συνήθως για να σπρώχνετε το φαγητό στο κουτάλι και όχι για να τρώτε.

Τέλος, στην Κίνα, να έχετε στο μυαλό σας πως καλό θα ήταν να φοράτε καλά ρούχα όταν πάτε σε κάποιο εστιατόριο. Μην αφήσετε φιλοδώρημα, δεν θα ξέρουν τι να το κάνουν! Μην «σκάβετε» την τροφή μες στο πιάτο, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε αγενής. Φεύγοντας κάντε κάποιο κοπλιμέντο στο σερβιτόρο για τις υπηρεσίες του, είναι κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Πηγή: 9gag.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman