ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Αντίκρισα την αρρώστια μου κατάματα"

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Λάουρα ήταν 20 ετών όταν ακόμα ζούσε τη ζωή της όπως κάθε συνομίληκή της. Όλα τότε ήταν ανέμελα, αργότερα θα βίωνε τον πόλεμο που ξέσπασε στο κεφάλι της. Υπέφερε από μια διατροφική διαταραχή, ενώ έπειτα από μια εντατική θεραπεία νοσηλεύτηκε για να επανακάμψει.

Για πολλά χρόνια η ψυχική της υγεία δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Πραγματοποίησε πολλές συνεδρίες με ψυχολόγο, ωστόσο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν θέμα χρόνου. Η Λάουρα αποχαιρέτισε την αγαπημένη της γάτα και ήπιε παραπάνω χάπια απ’ ότι έπρεπε.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε στο νοσοκομείο. Την πρώτη ημέρα δημιούργησε ένα πορτρέτο του εαυτού της για να καταγράψει με το δικό της τρόπο την κατάστασή. Το γεγονός τη βοήθησε. Έτσι ζήτησε από το φίλο της κάθε μέρα με τη φωτογραφική του μηχανή να αποτυπώνει την άθλια κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. «Αν αντίκριζα με τα μάτια μου την πραγματικότητα θα ένιωθα ηρεμία και θα μπορούσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα επί της ουσίας», ανέφερε.

Έπειτα από κάποια χρόνια η Λάουρα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών το οποίο θα μπορούσε να προμηθευτεί ο κόσμος. Στόχος της ήταν εκείνοι που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι μόνοι τους, αλλά και οι «υγιείς» να γνωρίσουν τον πόνο και την απελπισία του ασθενή. Οι άνθρωποι στις ψυχιατρικές κλινικές δεν είναι τρελοί, νιώθουν ωστόσο πως βρίσκονται ένα βήμα πριν την τρέλα. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες.

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt1 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt11 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt3 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt5 880 1

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt4 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt10 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt2 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt 880

I portrayed myself at the verge of death after a suicide attempt8 880

Πηγή: boredpanda.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman