ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είκοσι χιλιάδες λεσβίες στην Έρημο

Tweet
Share
Tweet
Share

Κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου, 20.000 λεσβίες από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Dinah, την έρημο της Καλιφόρνιας, για πέντε ημέρες γεμάτες πάρτι, χορό και... ακολασία.

Είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα, τόσων χιλιάδων γυναικών που γιορτάζουν απελευθερωτικά και λυτρωτικά τις επιλογές τους. 

«Κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου, 20.000 λεσβίες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης μαζεύονται στην έρημο της Καλιφόρνια για πέντε μέρες κραιπάλης και ξεσαλώματος», λέει η 24χρονη Σαρλότ«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στη Dinah, γνωστό και ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ γυναικών στον κόσμο. Μένω στο Χίλτον στο Palm Springs στο οποίο γίνονται τα δημοφιλή Dinah πισίνα- πάρτι. Το ξενοδοχείο μοιάζει σαν ένα απέραντο ομοφυλόφιλο χαρέμι».

Η πανευτυχής Σαρλότ περιγράφει το πως αισθάνεται όταν πηγαίνει στο φεστιβάλ: «Η εμπειρία είναι σουρεαλιστική. Για λίγες μέρες έρχονται τα πάνω κάτω. Ξαφνικά η μειονότητα γίνεται πλειοψηφία. Οπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου βλέπεις λεσβίες να χαμογελούν, να πίνουν, να χορεύουν και να φιλιούνται. Υπάρχουν ελάχιστοι άνδρες που είναι το προσωπικό ή κάποιοι που τους σέρνουν οι λεσβίες φίλες τους μαζί. Είναι όμως τόσο δύσκολο να τους διακρίνεις. Είναι ναυαγοί σε μια λαοθάλασσα γυναικών».

Η ιστορία του φεστιβάλ
«Το πάρτι έχει πάρει το όνομά του από το τουρνουά γκολφ Dinah Shore, που ξεκίνησε το 1972. Η Dinah Shore δεν ήταν λεσβία, αλλά το γκολφ φαίνεται να προσελκύει πολλές λεσβίες», αναφέρει ο Guardian στο ρεπορτάζ του.

Σήμερα καμμία γυναίκα δεν πάει σε αυτήν την πενθήμερη... εκδρομή για να παίξει γκολφ. Κανείς δεν πάει για τους DJs, τους κωμικούς ή τα αστέρια του YouTube. Η Dinah προσελκύει χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο γιατί υπάρχει μια αίσθηση απελευθέρωσης και μια σιωπηρή συμφωνία ότι αυτό που συμβαίνει στην Dinah μένει στη Dinah (εκτός αν... καταλήξει στο Facebook).

Πλήρης απελευθέρωση από ταμπού και προκαταλήψεις
«Το να κοκκινίζεις είναι φυσιολογικό λέει η Σάρλοτ και συνεχίζει: «Κοκκινίζω πολύ. Κορίτσια που δεν σε ξέρουν σε τραβούν στο δωμάτιό τους. Μια χρονιά έγινε ένας μικρός σεισμός. Το μισό από το νερό της πισίνας βγήκε έξω. Τα περισσότερα κορίτσια ήταν τόσο μεθυσμένα που δεν κατάλαβαν τι είχε γίνει ή δεν τις ένοιαζε καθόλου».

Η αίσθηση της ανεκτικότητας υπάρχει παντού. Αισθάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις ότι θες χωρίς να σε σχολιάσουν. Καμία γυναίκα δεν θέλει να βλέπει άνδρες τριγύρω. Η Dinah είναι η απόλυτη γιορτή των γυναικών. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman