ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τις Leica

Tweet
Share
Tweet
Share

H Leica,  πέρα ​​από ένα αγαπημένο εμπορικό σήμα κάμερας, είναι γνωστή και για την ασυμβίβαστη ποιότητα, την ιστορία, και την αριστοτεχνική της σχεδίαση. Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το εμπορικό σήμα που θα σας κάνουν να θέλετε μια Leica ακόμη περισσότερο. Αναφέρονται και στην ακριβή της πλευρά, αλλά αξίζουν απολύτως κάθε δεκάρα:

1.) Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον ErnstLeitz και πήρε το όνομά του χρησιμοποιώντας  τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου του και σε συνδυασμό με τις δύο πρώτες από τη λέξη "camera."

2.) Το 1932, η Σοβιετική κυβέρνηση αντέγραψε την Leica και δημιούργησε ένα σχεδόν ακριβές αντίγραφο την Leica II.

3) Ιστορία της Leica. Το 1952, η Leica δημιούργησε υποβρύχιες κάμερες για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ που έμοιαζαν με ένα καταπληκτικό πορτοκάλι GoPro. Αυτές οι κάμερες  στις μέρες μας πωλούνται  για τεράστια ποσά σε δημοπρασίες.

4.) Leica / Wikipedia. Ο Henri Cartier-Bresson, ο πατέρας του φωτορεπορτάζ,  χρησιμοποιούσε αποκλειστικά φωτογραφικές μηχανές Leica. Τις θεωρούσε δε ως «επέκταση του ματιού του.".

5.) Όπως η Audi, BMW, Porsche, Braun, και η Mercedes-Benz, έτσι και η Leica είναι μια γερμανική εταιρεία. Η χώρα αυτή, παράγει σχεδόν τίποτα που δεν έχει την πιο εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια.

6.) Οι μηχανές Leica είναι συλλεκτικά κομμάτια, αλλά επίσης, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν. Όπως μια Porsche φτιάχνεται για να οδηγηθεί ή ένα Rolex το οποίο προορίζεται να φορεθεί καθημερινά, έτσι και οι φωτογραφικές μηχανές Leica είναι γραφτό να παίρνουν απίστευτες φωτογραφίες και όχι για να κρεμαστούν πάνω σε έναν τοίχο, σαν αιχμάλωτες μόνο για να επιδεικνύονται.

 7.) Η Leica ιδρύθηκε το 1849, ενώ η Kodak ιδρύθηκε το 1888, η Nikon ιδρύθηκε το 1917, και η Canon και η Polaroid ιδρύθηκε το 1937. Η αρχαιότητα δεν είναι ποτέ ένα κακό πράγμα.

8.) Ο Steve Jobs σύγκρινε τον σχεδιασμό του iPhone 4 με «μια όμορφη, παλιά Leica» και είπε ότι όλες πληρούν τις αρχές σχεδιασμού του διάσημου σχεδιαστή του προϊόντος Dieter Rams.

9.) Πολλές θρυλικές  φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μια Leica. Το πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που απεικονίζεται σε πολλά T-shirts και ο ναύτης που φιλάει τυχαία μια κοπέλα την ιστορική V-J ημέρα, είναι δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στον κόσμο.

10.) Ο Διάσημος αστροναύτης Τζον Γκλεν χρησιμοποίησε μια Leica 1G για να τραβήξει την πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman