ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φέρνει το σεξ την ευτυχία;

Tweet
Share
Tweet
Share

Μας κάνει το σεξ ευτυχισμένους; Το ερώτημα αυτό θέλησαν να απαντήσουν οι ερευνητές, λίγο καιρό αφότου ο επιστημονικός κόσμος αποφάνθηκε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Η μελέτη που εκπονήθηκε δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science, ενώ συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 30 χιλιάδες ανθρώπους σε διάρκεια 25 χρόνων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ευτυχισμένα ζευγάρια είχαν ερωτική επαφή μια φορά την εβδομάδα ή περίπου 5 φορές το μήνα, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τη διάρκεια της σχέσης τους. Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες εξήγησαν πως οι άνθρωποι που νιώθουν ολοκληρωμένοι στη σχέση τους διατηρούν μια ισορροπημένη επαφή, η οποία όμως ενισχύεται και από άλλα πράγματα.

«Η σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα είναι μια συχνότητα που τη συναντάμε στα ικανοποιημένα ζευγάρια, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως το περισσότερο σεξ θα αυξήσει και την ευτυχία των εραστών» λέει η κοινωνική ψυχολόγος, Άμι Μούις, επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Παρόμοια είναι τα πορίσματα και της πρόσφατης μελέτης του Carnegie Mellon University που ολοκληρώθηκε φέτος. Για την ακρίβεια ζητήθηκε σε 32 από 64 παντρεμένα ζευγάρια που συμμετείχαν να αυξήσουν τη συχνότητα του σεξ που έκαναν. Τα αποτελέσματα δεν φάνηκαν να αυξάνουν την ευτυχία και η έρευνα αποφάνθηκε ότι εκείνο που απασχολούσε τους συμμετέχοντες ήταν περισσότερο να διατηρήσουν την ποιότητα του σεξ παρά τη συχνότητά του.

Εκείνοι πάντως που έκαναν λιγότερο σεξ από μια φορά το μήνα αποδείχθηκε ότι ένιωθαν λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Τορόντο, κι ότι επίσης το «περισσότερο σεξ» τους έκανε να νιώθουν πιο ευτυχείς σε σχέση με το «περισσότερο χρήμα». Σε κάθε περίπτωση, οι docers σας εύχονται καλή σ-εξωστρέφεια. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman