ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

8 προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ στη δουλειά

Tweet
Share
Tweet
Share

Tα σάντουιτς είναι ένας εύκολος τρόπος να γευματίσουμε το πρωί και να χορτάσουμε ακόμα κι όταν είμαστε στο γραφείο χωρίς να καθυστερούμε τη δουλειά μας! Είναι ένα σνακ που ετοιμάζεται γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ενώ ταυτόχρονα πακετάρεται εύκολα και μπορεί να γίνει κάλλιστα υγιεινό αν αποφύγουμε φυσικά τα πολλά αλλαντικά, τις παχυντικές σος κτλ…

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές λύσεις για νόστιμα και παράλληλα υγιεινά τοστ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας το πρωί.

Αλμυρό κρουασάν με ανανά

Προμηθευτείτε κρουασάν βουτύρου από το φούρνο της γειτονιάς. Για να ετοιμάσετε το σάντουιτς, κόβετε το κρουασάν στη μέση και το γεμίζετε με λίγο τυρί gorgonzola, 2 φέτες ανανά και 1-2 λεπτές φέτες ψητού κοτόπουλου.

Σάντουιτς με χοιρινό

Χρησιμοποιήστε 2 φέτες ψωμί. Αλείψτε τες με πικάντικη μουστάρδα και απλώστε από πάνω 1-2 φέτες σαλάμι. Στο τέλος, προσθέστε 1-2 λεπτές φέτες μήλου και λίγες σταφίδες.

sandwitch

Σπιτικό χάμπουργκερ

Ζεσταίνετε στην τοστιέρα δύο φέτες ψωμί για χάμπουργκερ. Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις αλείφετε με λίγη κέτσαπ και στη συνέχεια προσθέτετε μερικές ροδέλες κρεμμύδι, ένα μαρουλόφυλλο, 1-2 φέτες ντομάτα, ένα έτοιμο μπιφτέκι και μία φέτα τυρί για τοστ.

Το οικολογικό

Κόβετε σε λεπτές φέτες μία μελιτζάνα, ένα κολοκυθάκι και μια πιπεριά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο και –όταν κάψει- ρίχνετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ανοίγετε στα δύο μία μπαγκέτα και προσθέτετε όλα τα λαχανικά. Στο τέλος, ραντίζετε με λίγο ξίδι μπαλσάμικο για να δώσει πιο πικάντική γεύση στο σάντουιτς.

Με πορτοκάλι

Σε ένα μπολ ανακατεύετε λίγη μαγιονέζα με χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με δενδρολίβανο έως ότου δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Αλείφετε μία φέτα ψωμί (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) με το ντρέσινγκ, απλώνετε δυο φέτες πορτοκαλιού και όσο ανθότυρο ή μυζήθρα θέλετε και το κλείνετε με άλλη μια φέτα.

light

Βάζετε 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης στην τοστιέρα και τις αφήνετε να ζεσταθούν για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, τις ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτετε 50 γρ. κίτρινο τυρί light, μία φέτα ντομάτα, 1 φύλλο μαρούλι, λίγη ρόκα καθαρισμένη και λίγο τριμμένο καρότο. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και κλείνετε το σάντουιτς. Αν θέλετε, μπορείς να προσθέσετε λίγο βασιλικό.  

santouits

Χωριάτικο

Αφαιρείτε την ψίχα από τη γωνία μιας φρατζόλας ψωμιού, προσέχοντας να μην τρυπήσετε την κόρα. Τρίβετε στον τρίφτη μία ώριμη ντομάτα και προσθέτετε λίγη τριμμένη φέτα και λίγο αλάτι. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Τέλος, χρησιμοποιείτε το μείγμα για να γεμίσετε τη γωνία του ψωμιού.

Με τόνο

Θα χρειαστείτε 4 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης με προζύμι, μία κονσέρβα τόνου σε νερό, 1-2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα, 4-5 πίκλες κομμένες σε ροδέλες και 4 φέτες ντομάτας. Στραγγίζετε τον τόνο καλά και τον βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε τη μαγιονέζα και τις πίκλες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Το χωρίζετε στα δύο και το απλώνετε στις δυο φέτες ψωμιού. Από πάνω προσθέτετε την ντομάτα και κλείνετε με την άλλη φέτα ψωμί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman