ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μύθοι και αλήθειες για τον αυνανισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο μια λέξη που να έχει σχέση με τον "αυνανισμό", θα βρείτε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες λέξεις αργκό για την πράξη. Αυτές οι χιλιάδες λέξεις αργκό υποδηλώνουν πως οι άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν για τον αυνανισμό, αλλά αισθάνονται άβολα να το κάνουν τόσο άμεσα. Χρησιμοποιούν, όμως, ένα κωμικό όρο, ο οποίος  τους παρέχει ένα πιο κοινωνικά αποδεκτό τρόπο για να εκφραστούν.

Έτσι, πριν μιλήσουμε γι 'αυτό, ας το κάνουμε κι εμείς λίγο πιο νορμάλ. Η ευχαρίστηση που αντλεί κάποιος από τον αυνανισμό, ή το άγγιγμα στα γεννητικά του όργανα, είναι κάτι που κάνουν τα μωρά από τη στιγμή που είναι μέσα στη μήτρα της μητέρας τους. Ένα φυσικό και κανονικό μέρος της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα έρευνας στις ΗΠΑ, το 94% των ανδρών παραδέχονται ότι αυνανίζονται, όπως κάνει και το 85% των γυναικών. Αλλά οι κοινωνικές αντιλήψεις περί αυνανισμού εξακολουθούν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, και υπάρχει κάποιο στίγμα γύρω από τη συμμετοχή στην πράξη.

Σχετικά με αυτό το στίγμα είναι πολλοί οι μύθοι για τον αυνανισμό, μύθοι τόσο γελοίοι που είναι απορίας άξιον πως ο καθένας τους πιστεύει.

Οι μύθοι αυτοί περιλαμβάνουν: Ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση και τρέλα. Ο αυνανισμός μπορεί να κάνει τα γεννητικά όργανα να πέσουν. Και, ο αυνανισμός προκαλεί στειρότητα.

Στην πραγματικότητα, ο αυνανισμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Για τις γυναίκες, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του τραχήλου της μήτρας από λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μέσω της διαδικασίας του τεντώματος και του ανοίγματος του τραχήλου της μήτρας, που εμφανίζεται ως μέρος της διαδικασίας διέγερσης.

Το δε τέντωμα του τραχήλου προκαλεί τη τραχηλική βλέννη. Αυτό επιτρέπει την κυκλοφορία των υγρών και στα τραχηλικά υγρά γεμάτα από βακτήρια να ξεπλυθούν.

Ο αυνανισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, να μειώσει την αϋπνία μέσω της έντασης και της απελευθέρωσης των ορμονών, και να αυξήσει την αντοχή της πυέλου μέσα από τις συσπάσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Για τους άνδρες, ο αυνανισμός βοηθά στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του προστάτη, πιθανώς δίνοντας στον προστάτη την ευκαιρία να βγάλει τους δυνητικούς φορείς που προκαλούν καρκίνο.

Ο αυνανισμός βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αυξάνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε μικρές δόσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει την κατάθλιψη με την αύξηση της ποσότητας των ενδορφινών στην κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, ο αυνανισμός μπορεί έμμεσα να προλάβει την πρόληψη της υπογονιμότητας προστατεύοντας  τους ανθρώπους από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα - δεν μπορείτε εσείς, να δώσετε στον εαυτό σας μια από αυτές τις λοιμώξεις!

Υπάρχει ένα τελικό όφελος για τον αυνανισμό: είναι η πιο βολική μέθοδος για τη μεγιστοποίηση των οργασμών.

Και υπάρχουν πολλά πρόσθετα οφέλη από οργασμούς γενικά, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της πίεσης, της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της αυξημένης αυτοεκτίμησης και της μείωσης του πόνου.

Από μια άποψη σεξουαλικής υγείας, ο αυνανισμός είναι μια από τις ασφαλέστερες σεξουαλικές συμπεριφορές. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκυμοσύνης ή μετάδοσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων! δεν υπάρχει κίνδυνος απογοήτευσης ενός εταίρου ή το άγχος της επίδοσης!

Μόνο το μήκος ενός βραχίονα σας κρατά μακριά, από τον σύντροφο σας, για έναν αμοιβαίο αυνανισμό. Ο  αμοιβαίος αυνανισμός (δύο εταίροι, οι οποίοι ικανοποιούν ο ένας τον άλλον) είναι μια θαυμάσια (και ασφαλής) δραστηριότητα, ώστε να ενσωματώσετε κι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλό να μάθετε περισσότερα για το τι θέλει ο σύντροφός σας και να του δείξετε κι εσείς τι σας αρέσει. Η ανοικτή επικοινωνία με έναν εταίρο, θα βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να γίνετε μοντέλο στις δεξιότητες επικοινωνίας για τις νεότερες γενιές.

Μιλώντας για τον αυνανισμό έχει επίσης οφέλη. Προωθώντας τις θετικές απόψεις σας για  το σεξ, στα σπίτια σας και στην κοινωνία, σας επιτρέπει να διδάξετε στους νέους υγιείς συμπεριφορές και στάσεις, χωρίς στίγμα και ντροπή.

Οι γονείς και κηδεμόνες που αισθάνονται αμηχανία ή χρειάζονται επιπλέον καθοδήγηση για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να αναζητήσουν θετικές πηγές πληροφοριών, όπως αυτές που παρέχουν τα καλά πανεπιστήμια.

Πηγή:The Independent

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman