ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Monopoly που όλοι αγαπήσαμε... με άλλο μάτι

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια. Κατά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους συλλεκτικές εκδόσεις που ωστόσο κρατούν ως βάση τους κανόνες του κανονικού παιχνιδιού με τα πιόνια, τις κάρτες, τον τρόπο πληρωμής και φυσικά το κεντρικό ταμπλό, να αλλάζει. Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχαν οι versions που ήταν εμπνευσμένες από τα Star Trek, Star Wars, Nintendo, Disney και Pokémon.

Αυτή την φορά βέβαια δεν μιλάμε για μια συλλεκτική έκδοση της Ιαπωνικής Μonopoly αλλά για μια έκδοση της «Traditional Japanese Arts & Crafts Edition», εμπνευσμένη από τις Ιαπωνικές τέχνες ευρύτερα και από τον Ιάπωνα δημιουργό Hayao Miyazaki.

foto

Με αφορμή την 300η επέτειο της Nakagawa Masashichi Shoten, μιας μάρκας που προωθεί της παραδοσιακές τέχνες και διαθέτει διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ιαπωνία, θα παραχθούν 5.000 αντίτυπα.

Μερικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι για παράδειγμα, οι κάρτες Community Chest, που θα έχουν το όνομα τους από το Ιαπωνικό παρατσούκλι του Μάρκο Πόλο (Zipanugu). Αντί για κάρτες ευκαιρίας, θα υπάρχουν οι μελλοντικές κάρτες (Advance to Go). Στη μέση του ταμπλό θα υπάρχει ένα μοτίβο αλληλένδετων διαμαντιών που βρίσκεται στα παραδοσιακά υφάσματα, με κομμάτια να λείπουν, αντιπροσωπεύοντας έτσι τα νησιά της Ιαπωνίας.

foto 2

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman