ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ξεχασμένη γοητεία μιας άλλης εποχής

Tweet
Share
Tweet
Share

"Τηλεφωνικός θάλαμος; Τι είναι αυτό;" Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο υπάρχει μια γενιά, νέων, η οποία δεν έχει δει ποτέ της συσκευή τηλεφώνου με κερματοδέκτη, ή τηλεκάρτα. Ούτε καν θαλάμους μέσα στους οποίους έμπαινε κανείς για να επικοινωνήσει με τον "έξω" κόσμο. Για τους υπόλοιπους αποτελούν μια παλιά ανάμνηση…

Τα δημόσια τηλέφωνα, τα οποία λειτουργούν κυρίως με κέρματα, ήταν πολύ δημοφιλή μέχρι τη δεκαετία του ’90. Η χρήση τους πλέον είναι αρκετά σπάνια και όλο και πιο λίγοι άνθρωποι τα επιλέγουν, μετά την κυριαρχία της κινητής τηλεφωνίας. Η τεχνολογία εκμηδενίζει το αναλογικό και στρέφεται στις ψηφιακές καινοτομίες όλο και περισσότερο.

Ο Dan Marker-Moore εργάζεται ως σχεδιαστής κίνησης. Του αρέσει να περιπλανιέται στις γειτονιές του Λος Άντζελες, του Σαν Ντιέγκο, του Λας Βέγκας και του Σαν Φρανσίσκο, καταγράφοντας ζωντανές σκηνές από τηλεφωνικούς θαλάμους σε πραγματικό χρόνο. Στόχος του είναι να προλάβει όσες τέτοιες σκηνές μπορέσει, πριν εξαφανιστούν τελείως τα δημόσια τηλέφωνα.

 

Τα δημόσια τηλέφωνα, τα οποία λειτουργούν κυρίως με κέρματα, ήταν δημοφιλή μέχρι τη δεκαετία του ’90

Οι θάλαμοι συνήθως καλύπτονται από έργα της street art και τοποθετούνται σε καταστήματα ψιλικών, σε απλούς τοίχους ή υπόγεια, στις πλατφόρμες του μετρό. Ο λογαριασμός του Marker-Moore στο instagram είναι το εισιτήριο για ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν, στο όχι και πολύ μακρινό. Μια πολύχρωμη και χαρούμενη έκρηξη από τα παλιά!

Δείτε εδώ την αντίδραση ενός πιτσιρικά στη θέα ενός τηλεφωνικού θαλάμου!

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

Image 12

Image 13

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman