ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σκελετοί αγίων στα έγκατα της Ρώμης

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολύτιμα κοσμήματα, ακριβά υφάσματα, κορώνες και πανοπλίες "ντύνουν" ένα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας εύρυμα που εντοπίστηκε κάτω από πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης. Πρόκειται για δεκάδες τάφους που χρονολογούνται από το 1578 και περιέχουν σκελετούς των πρώτων χριστιανών μαρτύρων που αγιποιήθηκνα λόγω της βαθιάς πίστης και συνέπειας που επέδειξαν στον χριστιανισμό.

Πολλοί από τους σκελετούς των ιερομαρτύρων έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου οι χριστιανοί να προσκυνήσουν τα λείψανά τους. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν χαθεί ή καταστραφεί κατά τη διάρκεια της προτεσταντικής μεταρρύθμισης.

Οι σκελετοί αφού εντοπίστηκαν στολίστηκαν με πολύτιμα κοσμήματα, ακριβά υφάσματα, κορώνες και πανοπλίες.

Γοητευμένος από την ανακάλυψη αλλά και την ιστορία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, ο ιστορικός τέχνης, Παύλος Κουδουνάρης ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη προσπαθώντας να βρει και να τεκμηριώσει τα στοιχεία για τον κάθε άγιο.

Στο βιβλίο του «Heavenly Bodies: Cult Treasures & Spectacular Saints from the Catacombs» μελετά την προέλευση των σκελετών θέτοντας ερωτήματα για τα πρόσωπα, τον τρόπο που πέθαναν και τους λόγους που έμειναν στο περιθώριο τόσο καιρό.

Το βιβλίο μπορείτε να αγοράσετε πατώντας εδώ.

tafos 2

tafos 3

tafos 4

tafos 5

tafos 6

tafos 7

tafos 8

tafos 9

tafos 10

tafos 11

tafos 12

tafos 13

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman