ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πότε το άγχος αποδεικνύεται ευεργετικό;

Tweet
Share
Tweet
Share

Όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το άγχος έρχεται να ανατρέψει νέα έρευνα που πραγματοποίησε η καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Stanford, Kelly McGonigal, σύμφωνα με την οποία το στρες δεν είναι τόσο επιβλαβές όσο πιστεύουμε.

Όπως εξηγεί στο βιβλίο της, "The Upside of Stress”, το άγχος μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της υγείας μας μόνο όταν εμείς οι ίδιοι θεωρούμε πως είναι καταστροφικό. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί αποδεικνύουν πως τα άτομα που απλά έχουν αποδεχτεί πως αγχώνονται πολύ και δεν βασανίζονται γι' αυτό είναι τελικά οι πιο υγιείς απ' όλους.

Σαφώς όσοι νιώθουν συχνά στρεσαρισμένοι δεν πρέπει να υποτιμούν τα συμπτώματα, αλλά να αναγνωρίζουν την κατάσταση. “Δεν αγχωνόμαστε για πράγματα που δεν μας νοιάζουν και η αλήθεια είναι πως η ζωή δεν θα είχε νόημα χωρίς μια μικρή δόση στρες”, επισημαίνει η Kelly McGonigal. Για την ίδια τρία είναι τα βασικά ζητήματα για τον έλεγχο της κατάστασης. “Αναγνωρίστε το πρόβλημα, εντοπίστε τη ρίζα του και εκμεταλλευτείτε την ενέργεια που πηγάζει απ' αυτό”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman