ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί αποφεύγει το Βατικανό τον γάλλο πρέσβη;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ίσως τελικά το Βατικανό να μην εκσυγχρονίζεται τόσο όσο νομίζουμε. Ο πάππας Φραγκίσκος μπορεί να εμφανίζεται ως ιδιαίτερα προοδευτικός για τα δεδομένα της ρωμαιοκαθολικής εκκλσίας, ωστόσο η υπόθεση του γάλλο πρέσβη στην Αγία Έδρα, έχει προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις. 

Κανείς δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό από πλευράς Βατικανού, ωστόσο οι γάλλοι θεωρούν ότι υπάρχει σημαντική και κυρίως αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποδοχή του Λοράν Στεφανίνι από το Βατικανό. Πρόκειται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος πρέσβη της Γαλλίας στην Αγία Τράπεζα και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει άρνηση από το Βατικανό, δεν δίνει το πράσινο φως για την ανάληψη των καθηκόντων του. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την καθυστέρηση στην ομοφιλοφιλία του Στεφανίνι, τη στιγμή που τόσο η γαλλική κυβέρνηση και η γαλλική σύνοδος δηλώνουν απερίφραστα ότι ο νέος απεσταλμένος στο Βατικανό χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξής τους.

Η Monde, η Les Echos και η Corriere della Sera, υποστηρίζουν ότι ο 55χρονος Στεφανίνι ακόμη δεν έχει πάρει την έγκριση της Αγίας Έδρας για να διαδεχθεί τον Μπρουνό Ζουμπέρ, τον γάλλο απεσταλμένο στο Βατικανό, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του.

Ο Στεφανίνι είχε επιλεγεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τη θέση και έχει ήδη θητεύσει σε υψηλές θέσεις - ήταν το «νούμερο δύο» στην εν λόγω αποστολή μέχρι το 2005. Στα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρεται ως καθολικός που εκκλησιάζεται και είναι άγαμος.

Κύκλοι του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται το ιταλικό Ansa υπογραμμίζουν πως το Παρίσι επιμένει στην επιλογή του για τη θέση, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανείς πιο ενδεδειγμένος για τη θέση», επιμένοντας στη «βαθιά γνώση» που έχει ο Στεφανίνι επί των διπλωματικών σχέσεων με την Αγία Έδρα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως ο 55χρονος έχει την «πλήρη στήριξη» και της γαλλικής Συνόδου, ενώ τονίζουν πως η σεξουαλικότητά του «είναι αυστηρά προσωπικό ζήτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.