ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στην Κίνα δανείζονται με γυμνές φωτογραφίες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Σημεία των καιρών στην αδιαβάθμητη πολιτικά Κίνα, όπου θριαμβεύει ένας ιδιότυπος κομμουνιστικός καπιταλισμός. Προβληματίζει εσχάτως, η έκταση ενός φαινομένου όπου νεαροί φοιτητές και φοιτήτριες, χρησιμοποιούν ως ενέχυρο, γυμνές φωτογραφίες τους για την ανάληψη φοιτητικών δανείων, με τόση απερισκεψία που πολύ συχνά τους καθιστά θύματα εκβιασμού. 

Τέτοιες επικίνδυνες μεθόδους δανεισμού, βρέθηκαν να χρησιμοποιούνται σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι οφειλέτες πρέπει να ανεβάσουν τις φωτογραφίες από την ταυτότητά τους και να αναφέρουν πληροφορίες για την οικογενειακή τους κατάσταση, όπως και την διεύθυνσή τους και τον αριθμό τηλέφωνό τους.

Μόλις η φωτογραφία ενός γυμνού δανειολήπτη κρατώντας την ταυτότητα του ή της, ανέβει και την δουν οι δανειστές, αυτός ή αυτή μπορεί να πάρει έως και 15.000 γιουάν (2,277 δολάρια) πίστωσης με ανώτατο όριο τις 36 δόσεις μήνα, σύμφωνα με την Nandu Daily.

Η πίστωση ποικίλει ανάλογα με την... εκπαίδευση του δανειολήπτη. Συνήθως ένας φοιτητής μπορεί να λάβει 15.000 γιουάν πίστωση, ενώ εκείνοι που φοιτούν σε διάσημα πανεπιστήμια, καθώς και φοιτητές του διδακτορικού, μπορούν να λάβουν ακόμη μεγαλύτερα δάνεια.

Όμως, αυτή η φαινομενικά εύκολη επιχειρηματική συναλλαγή είναι αρκετά δαπανηρή και επικίνδυνη... αν καθυστερήσει η αποπληρωμή.

Σύμφωνα με την πρώην δανειολήπτρια Λι Λι (ψευδώνυμο), το εβδομαδιαίο επιτόκιο ήταν 30% για 500 γιουάν που δανείστηκε από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, τον Φεβρουάριο.

Όταν παρέλειψε να εξοφλήσει δύο ημερομηνίες πληρωμής, δανείστηκε περισσότερα χρήματα από την ίδια πλατφόρμα με το ίδιο εβδομαδιαίο επιτόκιο μέχρι που η εκπρόθεσμη πληρωμή αυξήθηκε σε 55.000 γιουάν. Ήταν τότε που την απείλησαν με τις γυμνές φωτογραφίες της, όπως ανέφερε η εφημερίδα Nandu Daily.

Η Λι Λι είπε στην εφημερίδα ότι πολλοί από τους συμφοιτητές της έχουν δανειστεί χρήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά οι περισσότεροι ντρέπονται να μιλήσουν και πως τα φαινόμενα εκβιασμού είναι πολύ συχνά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman