ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτά είναι τα πάρκα που ξυπνούν τις πιο άσχημες αναμνήσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι έρημα και ξυπνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Τα πάρκα διασκέδασης που θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω κάποτε επισκέπτονταν παιδιά, γονείς, και ζευγάρια που έπαιζαν, χαμογελούσαν και περνούσαν όμορφες στιγμές. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα να θυμίζει αυτές τις στιγμές. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο creepy πάρκα διασκέδασης που μοιάζουν βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες σας.

The Land of Oz

Η Τοποθεσία: Beech Mountain, North Carolina.

oz

Η Ιστορία: Το 1970, το «Land Of Oz» άνοιγε τις πύλες του, ως ένα πάρκο που σύμφωνα με το όραμα του δημιουργού του, επιχειρηματία Grover Robbins, θα προσέλκυε οικογένειες και θα τόνωνε σημαντικά την τοπική οικονομία. Ο Grover δεν ευτύχισε ποτέ να δει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια του πάρκου, μόλις σε ηλικία 50 ετών.  Αυτή ήταν μόνο η αρχή της τραγωδίας. Μια φωτιά, κατέστρεψε ολοσχερώς το έκθεμα της Emerald city και μεγάλο μέρος των κειμηλίων του μουσείου, ανάμεσα τους και κουστούμια των πρωταγωνιστών της ταινίας

Το Τέλος: Για μια ολόκληρη δεκαετία (80`s), το πάρκο έμεινε κλειστό. Από το 1990, ομάδα εθελοντών με την ονομασία Project Emerald Mountain, επιχείρησε να λειτουργήσει ξανά το πάρκο, προσφέροντας ξεναγήσεις και ένα ετήσιο διήμερο festival, για τους πιο τολμηρούς…

Atlantis Marine Park

Η Τοποθεσία: Τwo Rocks, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Perth

marine

H Ιστορία:Το Atlantis Marine Park χτίστηκε το 1981, ως μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την δημιουργία ενός συγκροτήματος κατοικιών και κέντρων αναψυχής με την ονομασία Yanchep Sun City. Aρχικά το πάρκο είχε τεράστια εμπορική επιτυχία: Οικογένειες συνωστίζονταν για να παρακολουθήσουν shows με δελφίνια, να θαυμάσουν κολυμβητικές επιδείξεις και να βγάλουν φωτογραφία με το άγαλμα του θεού Ποσειδώνα στην είσοδο.

Το Τέλος: Το πάρκο ποτέ δεν κατάφερε να πιάσει τους εμπορικούς στόχους του και το κράχ του χρηματιστηρίου το 1987, έφερε το κλείσιμο του πάρκου. Από τότε, το πάρκο Atlantis εγκαταλείφθηκε πλήρως, έχοντας υποστεί αμέτρητους βανδαλισμούς. Μόλις την περασμένη χρονιά, πρωτοβουλία εθελοντών ανέλαβε την πλήρη αναδόμηση του πάρκου, καθαρίζοντας τους κήπους και επιδιορθώνοντας τους σπασμένους φράκτες. Σήμερα το πάρκο είναι ανοικτό στο κοινό.

Discovery Island & River Country

H Τοποθεσία: Λίμνη Bay, Florida, ανατολικά της Walt Disney World.

disco

Η Ιστορία:Το πάρκο φύσης Discovery Island άνοιξε τις πόρτες του το 1974, ενώ το water park River Country άνοιξε 2 χρόνια αργότερα. Όταν οι αρχές της Florida διέταξαν την απαγόρευση χρήσης νερού από τη λίμνη και τα δύο πάρκα έκλεισαν οριστικά (1999 & 2001).

Το τέλος:Ποτέ η Disney δεν αποκάλυψε τον λόγο της απαγόρευσης χρήσης νερού, που οδήγησε στο κλείσιμο των δυο πάρκων. Σύμφωνα με το Ruin-Nation (blog που ασχολείται με εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο), μέχρι και σήμερα, στο νερό της λίμνης Bay, υπάρχει σε μεγάλη περιεκτικότητα το θανατηφόρο βακτήριο Naegleria Fowleri, ζωντανό. Λες;

Happy World (Yangon, Myanmar)

H Τοποθεσία: Υangon, Bιρμανία

happy

Η Ιστορία: Ήταν το 1997, όταν το καθεστώς δικτατορίας έκοβε την κορδέλα ενός θεματικού πάρκου με «παγκοσμίου φήμης, μοντέρνα παιχνίδια», ενός «κέντρου αναψυχής για όλους τους ανθρώπους», που ήθελαν να πάρουν μια ανάσα από την σκληρή καθημερινότητα που επέβαλλε το καθεστώς.

Το Τέλος:Μπορεί το πάρκο να έχει κλείσει, αλλά πίσω από το «μαγικό» τρενάκι rollerocoaster, το πλοίο των Vikings που έχει σκεπαστεί από δέντρα και ένα σωρό άλλα νεκρά μηχανήματα, υπάρχει ακόμα ζωή. Είναι οι δεκάδες εργαζόμενοι του πάρκου, που κατέλαβαν τα εγκαταλελειμμένα εστιατόρια και κέντρα αναψυχής, όταν ειδοποιήθηκαν πως θα έκλεινε, άρα θα έμεναν χωρίς δουλειά. Στα γραφεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας Doh Pyi Thar Enterprises Ltd, υπάρχει επίσης ζωή, από τα άγρια αδέσποτα σκυλιά που έχουν φτιάξει το σπίτι τους εκεί…

Kejonuma Leisure Land 

H Τοποθεσία: Tohoku, Ιαπωνία.

leisure

Η Ιστορία: Λούνα πάρκ, κατασκήνωση και κινηματογράφος drive-in, όλα μέσα σε ένα πάρκο, με την ονομασία Kejonuma Leisure Land. Τι άλλο να ζητήσουν οι (χιλιάδες) καθημερινοί του επισκέπτες

Το Τέλος; Το πάρκο λειτούργησε για τελευταία φορά το 2000 και η επίσημη δικαιολογία του κλεισίματος του ήταν η οικονομική κρίση που μάστιζε την χώρα εκείνη την εποχή. Αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα The Japan Times, ο πραγματικός λόγος ήταν πώς το πάρκο βρισκόταν δίπλα στην «λίμνη της γυναίκας-φαντάσματος», μιας μυθικής τοποθεσίας όπου συμβαίνουν μέχρι σήμερα ανεξήγητα φαινόμενα.

Six Flags

Tοποθεσία: New Orleans, Louisiana

flags

Η Ιστορία:Πριν από μια δεκαετία, ο Τυφώνας Katrina διέλυσε την Νέα Ορλεάνη. Από τότε, η πόλη έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ανασυσταθεί. Όμως σε κάποια μέρη, όπως το πάρκο Six Flags, ο τυφώνας μοιάζει να πέρασε χθες. Οι εικόνες του φωτογράφου Seph Lawless, δείχνουν πως ο εφιάλτης είναι ακόμα εκεί: "Αρκετά από τα νερά είχαν παγιδευτεί, γι`αυτό και στο πάρκο κυκλοφορούσαν μέχρι και αλιγάτορες, κάποιοι μάλιστα είχαν ύψος ως και 3 μέτρα".

Το Τέλος:Τα ερείπια του πάρκου χρησιμοποιήθηκαν ως κάδρο για την παραγωγή της ταινίας «Jurassic World». Ναι, αλλά πως μετακίνησαν τους αλιγάτορες;

Presidents Park 

H Τοποθεσία: Williamsburg, Virginia

president

Η Ιστορία: Ήταν το 2010, όταν η πολιτεία της Virginia έχανε για πάντα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, το «Πάρκο των Προέδρων», με τα γιγαντιαία αγάλματα 43 πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Το πάρκο είχε ανοίξει το 2004, αλλά η πτώση της επισκεψιμότητας έφερε γρήγορα σοβαρότητα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του.

Το Τέλος:Ο αγρότης Howard Hankins κατάφερε να μαζέψει και τα 43 αγάλματα (βάρους 9 τόνων το καθένα), μέσα σε 1 εβδομάδα. Σήμερα ο Howard έχει δημιουργήσει αυτή την (creepy) αυλή αγαλμάτων που βλέπεις παραπάνω και μέσω crowdfunding ελπίζει στην ανασύσταση του πάρκου.

Camelot Τheme Park

H Tοποθεσία: Chorley, Lancashire.

camelot

H Ιστορία:Αυτό το μεσαιωνικής θεματολογίας πάρκο, με ένα σωρό τρενάκια rollercoaster για παιδιά και ενήλικες και πολλά ακόμα παιχνίδια «ιπποτών» έκλεισε το 2012 ύστερα από 30 χρόνια λειτουργίας.

Το Τέλος:Οι ιδιοκτήτες του πάρκου απέδωσαν το κλείσιμο του στην πτώση της επισκεψιμότητας, στις άστατες καιρικές συνθήκες, αλλά και σε γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 και ο εορτασμός του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.  Τσουλήθρες, κάστρα, ανθρωπόμορφες φιγούρες, τρενάκια, όλα είναι ακόμα εκεί, σε μια τοποθεσία που μοιάζει να έχει βγει από όνειρο, ή από την Twilight Zone.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman