ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Κοντά» στους κοντούς τα καρδιακά

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, που δεν… φτάνουμε ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα πρόβλημα στη ζωή των κοντύτερων ανθρώπων. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέστερ υποστηρίζει ότι οι πιο κοντοί εξ ημών κινδυνεύουμε περισσότερο από καρδιαγγειακά νοσήματα από ότι οι πιο προικισμένη σε εκατοστά άνθρωποι.

Δεν είναι μόνο ο τρόπος ζωής (διατροφή, άσκηση κτλ) που καθορίζουν τις πιθανότητες να νοσήσει κανείς από καρδιακά νοσήματα, αλλά και γονιδιακοί παράγοντες, σύμφωνα με την νέα αυτή μελέτη.

newego LARGE t 1101 54116535

Στο παρελθόν υπήρχε παρόμοια πεποίθηση για τους πιο κοντούς ανθρώπους η οποία σχετιζόταν όμως με το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους είχαν μεγαλώσει σε περιορισμένο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον με φτωχότερες διατροφικές συνθήκες.

Η νέα αυτή μελέτη όμως που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine υποστηρίζει ότι εντόπισε τον συσχετισμό ύψους και καρδιαγγειακών νοσημάτων σε γενετικούς παράγοντες.

tall short

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι αυξημένος κατά 13,5% για κάθε 6,35 εκατοστά διαφοράς ύψους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος έχει ύψος 1,52 μ. είναι κατά 13,5% πιθανότερο να νοσήσει από καρδιά από κάποιον που είναι 1,70μ.

Πηγή: the guardian

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman