ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πληροφορική στη θέση των αγγλικών;

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν υποθέσουμε ότι οι τάσεις είναι ξενόφερτες και η πλειονότητά τους «εισάγονται» από τις ΗΠΑ, τότε ενδέχεται να μην είναι πολύ μακριά η μέρα που θα αντικατασταθούν τα γαλλικά από την Java. Τι εννοούμε όμως με αυτό;

Τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η Ουάσινγκτον, είτε έχουν σκεφτεί είτε έχουν ήδη προχωρήσει στην αντικατάσταση της ξένης γλώσσας στο σχολείο, με μια γλώσσα… προγραμματισμού. Ο κώδικας είναι πιο ενδιαφέρον για μεγάλη μερίδα των μαθητών εξηγεί παράγων της παιδείας στη Ουάσιγκτον. Η πεποίθηση που καλλιεργείται σιγά σιγά στις ΗΠΑ είναι ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι να καλλιεργούν την γλωσσομάθειά τους, καθώς δεν χρειάζεται να αρέσει σε όλους η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

pinakasblm

Εκτιμούν μάλιστα ότι η εξοικείωση με κώδικες προγραμματισμού θα διευκολύνουν τους μαθητές μελλοντικά στην εύρεση εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι το 2020 έχει υπολογιστεί ότι στις ΗΠΑ θα υπάρχουν 1,4εκατ. θέσεις που θα απαιτούν εξειδικευμένους επιστήμονες πληροφορικής, ενώ οι απόφοιτοι σχετικών πανεπιστημιακών σχολών δεν θα ξεπερνούν τις 400.000.

Το αντεπιχείρημα βέβαια που ακούγεται μέσα στις ΗΠΑ είναι ότι οι αμερικανοί δεν φημίζονται για την γλωσσομάθειά τους και δεν υπάρχει λόγος να αποκοπούν ακόμη περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Η τάση ωστόσο δείχνει ότι σε επίπεδο μαθημάτων επιλογής, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αυξάνουν στην προτίμηση των μαθητών ολοένα και περισσότερο.

Μένει να δούμε εάν αυτή η τάση περάσει τον Ατλαντικό.

Πηγή: bloomberg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman